Vad är Alternativ Arbitrage?

Det begrepp som option arbitrage har att göra med ett systemiskt och samtidigt köpa och sälja aktier när vissa marknadsvillkor är i kraft. Här är några fakta om hur en option arbitrage genomförs och vilken typ av marknadens villkor som oftast förekommer, vilket motiverar genomförandet av option arbitrage.

Alternativ arbitrage uppstår ofta när det huvudsakliga målet är att skapa en blygsam vinst som innebär att liten eller ingen risk för aktieägaren. För detta ändamål finns det flera olika former som option arbitrage kan ta. En av de vanligaste modellerna kallas en strejk option arbitrage. Med denna modell finns det samtidigt köp och försäljning av samma alternativ, med all verksamhet som medför samma typ, antingen lägga eller ring. För att strategin ska fungera har strejken skillnaden att vara mindre än bidraget skillnad. Denna typ av option arbitrage är risken nästan helt gratis och har potential att ge en liten vinst. En kalender option arbitrage är mycket lik strejken metod i att investeraren har återigen handlar om samma alternativ och typ. Med denna metod måste dock strejken även matcha och alternativen kommer inte bära samma månader. Ju närmare månaderna kommer att säljas för ett högre pris än det belopp som betalas för ytterligare månader. Denna strategi kan också värdet av aktierna i hand för att öka något.

Intra-marknaden option arbitrage innebär även köp och försäljning av aktier med samma alternativ, strejk, månad och typ. Men här skillnaden är att mer än en börs används vid transaktionen. Sålunda alternativ som bär samma punkt sprids, men på två olika utbyten, kan köpas och säljas, och tanken var att köpa till ett lägre pris och säljer till ett högre pris.

När han fortfarande var relativt vanligt har praxis i alternativ arbitrage minskat sedan tillkomsten av automatiserad handel strategier, att nyare metoder kan ofta ge samma resultat, men utan så många steg som krävs. Förstå det alternativet arbitrage är en bra idé när optionerna är relativt dyrt kan även hjälpa investerare att utforska sina möjligheter, och kanske inse en högre avkastning på investeringen. Med detta begrepp i åtanke är det tveksamt att användningen av alternativ arbitrage någonsin helt kommer att försvinna från verksamhet att köpa och sälja aktier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.