Måste jag måste göra ett testamente?

Om du vill att dina tillgångar och ägodelar delas som du vill att de ska efter din död, bör du göra ett testamente. Göra en kommer också skyddar partner, barn, och andra potentiella mottagare av din egendom, genom att se till att de får de saker som du vill ha dem. I många nationer, du behöver inte en advokat för att göra ett testamente, kan du hitta ett kit som lägger ut uppgifterna till dig och ger en grundläggande mall att arbeta med. Dock kanske du vill anlita en advokat för att se till att viljan håller i domstol, och advokater kan också erbjuda råd om utnämning av en testamentsexekutor och att vidta andra åtgärder för att säkerställa att din egendom hanteras smidigt och snabbt. En annan viktig aspekt av ett testamente är att du kan använda den för att skydda dig. Om du vill kan du skapa en levande kommer, som anger vad du vill ska hända i händelse av att du blir invalidiserade eller svårt skadade. En levande vilja kan rädda din familj mycket sorg genom att ange dina önskemål i fallet av en medicinsk nödsituation. När du gör en vilja, det första du bör göra är att utse en testamentsexekutor. Exekutor är den person som ansvarar för din egendom när du dör. Han eller hon kan vara medlem av den rättsliga gemenskap, som en advokat, men du kan också utse vänner eller släktingar. Det är en bra idé att prata med din testamentsexekutor innan du skriver din vilja, för att diskutera dina önskemål om hur din egendom ska hanteras, så att din testamentsexekutor klart förstår dina önskemål och är villig att ta på sig skyldigheten att vara testamentsexekutor.

När du har skapat namnet på testamentsexekutor, kan du tänka på hur du vill dela tillgångar och ägodelar. Du behöver inte ange var allt du äger går, du kan skriva några saker till dom din testamentsexekutor. Till exempel kan du ange att en bit av antika möbler går till en vän som älskar det och du kan konstatera att resten av din inredning kan distribueras som exekutor finner lämpligt. Det är viktigt att i detalj vad som hänt med tillgångar som fastigheter och bankkonton. Genom att vara tydlig, kan du se till att arvtagarna till dessa tillgångar kan komma åt dem snabbt, vilket kan bli avgörande i händelse av att din arvingar måste betala utestående medicinska eller begravning räkningar. Din sista vilja och testamente är också ett mycket lämpligt val att lämna sista minuten meddelanden i många länder, även om disposition av dina tillgångar kan också sända ett tydligt budskap till dina arvingar. Du kan också ställa in litar på när du gör ett testamente. Dessa storföretag kan ta hand om barn eller husdjur när de behöver ekonomiskt stöd, och de kan också gynna organisationer som välgörande ändamål du support eller din alma mater.

Om du dö utan kommer behandlingen av din egendom kan bli utdragna. Staten normalt utse någon att agera som verkställare, och han eller hon kommer att följa gällande lagar betalar din skuld och distribuera ditt material. Med tanke på att lagen kan bli ganska komplicerad, kan detta orsaka några obehagliga överraskningar, till exempel, om du överlever din partner och sedan försvinna, ert gemensamma egendom skulle gå till din familj och din partners familj skulle inte kunna komma åt någon av gården. Om inte detta är ett förhållande du vill, kan du göra en vilja att lösa dina önskemål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.