Vilka är Pink Sheets?

Tvärtemot allmänhetens uppfattning, Pink Sheets inte är en börs. Pink Sheets är ett citat tjänst för att stöd i handeln med mestadels oreglerat billiga lager kallas penny lager. Namnet kommer från tiden som National Notering Board (Nqb), när aktiekurserna publicerades på ark rosa tidningspapper. Den Nqb grundades 1913. I sin tid var Nqb en sann pionjär på marknaden, använder de mest avancerade kommunikationstekniker då tillgängliga samlades den och sprids citat lager från drygt fyra dussin städer över hela USA. År 1963 köpte Commerce Clearing House i Nqb. Betoningen på teknik och snabbt informationsutbyte togs bort, och innan länge Nqb hade minskat till publicering månatliga tidskrifter. Detta leder direkt till bildandet av National Association of Securities Dealers (NASD) och på Nasdaq Stock Market, eftersom Nqb inte längre fylla behovet av realtids citat av lätt omsatta aktierna.

År 1997 Nqb omorganiserat under ny ledning och i en nick till sitt arv, snart bytte namn till Pink Sheets, LLC. En elektronisk citat tjänst grundades strax därefter. Det är ironiskt att Pink Sheets i allmänhet betraktas som en källa till synes oändlig lager bedrägeri, en gång var pionjärer inom reglering av marknaden. När SEC inrättades först år 1933, hade lägre standard än var redan införts av Nqb.

I dag är situationen avsevärt annorlunda. Pink Sheets, LLC är mycket noga med att beskriva sig som ett citat och inte en faktiskt fondbörs. De kan inte mäklare, och inte medför några lagkrav som helst för bolag vars aktier de citerar. Allt som krävs för ett bestånd-praktiskt taget alla lager-för att få sina citat med på Pink Sheets är kontaktuppgifter för företaget och en mäklare villig att göra en marknad i lager. Det är en vedertagen exempel på en caveat emptor marknadsplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.