Vad är fattigdom Mentality?

Fattigdom mentalitet är en attityd. Det är ett sätt att tänka som sägs föreviga fattigdom eftersom fokus ligger på vad man inte har snarare än vad man har. Tankar och kommentarer som "Jag har inte råd detta . . . " och "jag kommer aldrig att ha tillräckligt med pengar för det . . . " kan visa sig vara en självuppfyllande profetia. Det är inte klart varifrån idén om fattigdom mentalitet kommer ifrån, men en av de tidigaste motiverande talare för att diskutera det var Zig Ziglar.

Zig Ziglar noteras att en inriktning på oro över vad som saknas i ens liv snarare än fokusera på vad det kan leda till ytterligare fattigdom. Ziglar och andra tror att de som bryter sig ur fattigdom och verkligen lyckas är de som använder vad de har, är tacksamma för vad de har och mest av allt är inte avundsjuka på vad andra har. I grunden är det en attityd av självförtroende och egenmakt i stället för en av självömkan och svartsjuka som är tänkt att bekämpa fattigdom destruktiva mentalitet. att vara positivt och bygga på vad du behöver kan leda till utveckling en positiv och fungerande plan som kan leda till alla typer av framgångar även om du inte tror det så kallade fattigdom mentalitet existerar. Idéerna att tänka positivt och tro på oss själva och våra förmågor ofta verkar så klyscha att många av oss tenderar att ignorera dessa begrepp. Men om vi tänker på det, ignorera dem kan vara ganska själv destruktivt.

Om vi inte vill leva i fattigdom, oavsett hur mycket vi kan önska vara rik eller rikare det räcker inte. Vi måste ha en fungerande plan och en attityd som tar pengarna vägen snarare än stöter bort det och håller andra från att vilja hjälpa oss. Det första steget är att avskaffa fattigdom mentalitet blir medvetna om att vi har det. Vi kan se över de uttalanden vi gör om pengar och sluta fokusera på att vara fattig. Snarare än att koncentrera sig på vad vi inte har jämfört med andra, vi måste fokusera på vad vi har, vad vårt syfte är och hur vi kan få ett positivt sätt vad vi vill.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.