Vad är en företagsängelns?

företag måste söka kapital på olika platser. När personer som startar nya företag har uttömt de vanliga metoderna-sina egna medel och lån från vänner och familj-de fortfarande inte kan få banklån eller riskkapitalfonder. Det är när företag söker efter en ängel investerare. En ängel investerare använder sin egen privata fonder för att lägga till det kapital som behövs för att starta ett företag i utbyte mot en ganska stor andel av ägandet i bolaget, vanligen mellan 10-30%.

företagsängelns gör en ytterst riskabel investering, så att han eller hon ofta letar efter företag som har en rimlig förväntan att lämna tillbaka ungefär 10 gånger sina investeringar inom fem år. Vissa leta efter företag som kan komma tillbaka så mycket som 20 till 30 gånger en investering. Ofta ängel investering ger bara omkring 20-30% i vinst på avancerad kapital, men denna vinst är fortfarande betydande.

Vanligtvis företagsängelns diversifierar genom att investera i flera nystartade företag, eftersom det finns ett stort misslyckande skattesats för många nya företag. Detta är anledningen till att driva egna pengar betraktas som hög risk. Några nya företag är dömda att misslyckas, och när detta inträffar några pengar lånade av företagsängelns kommer att gå förlorade. Oftast en person som vill vara en ängel investerare har pengar att förlora, som kan betraktas som en skatt avskrivning i många fall. Men den stora potentialen för utbetalning för en investering finns och ger ett ganska bra tillfälle att göra en betydande vinst. En ängel investerare kan också få betydande affärsmannaskap, och ge råd till ett nystartat företag om hur vara mest framgångsrika. Han eller hon gör detta eftersom det är till hjälp för företaget, och även i bästa intresse för investeraren. Ett framgångsrikt företag innebär en högre avkastning på investeringen.

Like riskkapitalister, många företagsänglar nu hör till grupper där de insamlade medlen tillsammans. Företagsängelns organisationer fatta gemensamma beslut om de bästa ställena att spendera pengar. Detta kan innebära färre nya företag kan hitta en ängel investerare. Av granskningen för att få en kan vara ganska kraftig, och endast ca 1% av nya företag i USA kan övertyga en ängel investerare att förskotterade medel för sitt företag. Detta är fortfarande en högre skattesats än de företag som kan ta emot riskkapitalfonder, som bara är ungefär en kvarts procent av alla som ansöker. En ängel investerare kommer att extrahera mest pengar eller ägare delar av företaget för sin investering. Detta utgör det dyraste sättet att få startup pengar för ett företag. Ändå är det ofta det enda sättet att få den finansiering som krävs för att starta ett företag, eftersom riskkapitalisterna kanske inte villiga att investera, och få banker som är villiga att förlora sina skjortor på nybildade företag.

företagsängelns motiverar deras höga avkastning om företaget vinst genom att säga sin investering är den största risken för att vara helt förlorad. Detta är sant, men det är inte exakt änglar, som de flesta moderna människor skulle se det. Istället är det riskabelt att investera som erbjuder möjligheten att göra en hel del pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.