Vad är en bank Examinator?

En bank Granskaren har till uppgift att se till att ordentligt chartrade banker agerar lagligt, etiskt, och inom de krav som gjorde det möjligt för banken att inleda sin verksamhet i första hand. I USA är banken examinator anställd av Federal Reserve Bank och har svurit att upprätthålla de normer som fastställts i denna institution. Här är några exempel på vilka typer av undersökningen att en bank examinator kommer att göra i banken operationer av chartrade bank som verkar i USA.

En av de första saker som en bank examinator handlar om är huruvida en bank med de krav som fastställts av Federal Reserve i fråga om tillgångar. Generellt måste en bank ha en minsta mängd tillgångar i hand för att inleda sin verksamhet. Banken examinator kommer att försöka att kontrollera att en bank är att upprätthålla åtminstone detta minimibelopp, vilket garanterar att banken är stark nog att möta kraven på vilka typer av finansiella transaktioner som företaget erbjuder kunderna.

andra kommer banken granskaren undersöka den allmänna banktjänster och transaktioner i samband med medlemsbanker. En av dessa förfaranden innebär översyn av lånestrategi som finns på plats för banken. En annan lösning skulle vara att se till att debiteringar och krediter som är utsända till kund konton inom riktlinjer som är fastställda av både bank och av Federal Reserve. Syftet bakom kontroll av bankens verksamhet är att se till att någon typ av uppgift som utförs inom banken uppfyller federala riktlinjer som ligger till grund för stadgan och drift av banker i USA. All politik eller förfarande som är i yttrandet från banken granskaren inte helt och hållet i linje med rådande politik kommer att resultera i anmälan att ändra politik, eller möta den potentiella förlusten av erkännande av Federal Reserve System.

Tredje är varje bank examinator i samband med en av de regionala Federal Reserve Banks som finns runt om i landet. Samt övervakning av funktioner medlemsbanker, är banken examinator ansvarar också för övervakning av de verksamheter för centralbanken att han eller hon är ansluten till. Detta borgar för att systemet med federalt drivs reserv bankerna alltid i enlighet med statliga regler, och att bankerna fortfarande är i stånd att bedöma medlemsbanker och hjälpa dem att göra ändringar om det behövs.

Vanligtvis kommer en bank examinator har en omfattande bakgrund inom ekonomi och redovisning. Denna bakgrund innefattar ofta flera års yrkeserfarenhet, samt gediget pedagogiskt referenser. På grund av den höga grad av ansvar i samband med den ståndpunkt, tar det ofta flera år innan de har fått en position som en bank examinator. Positionen kraven är ansträngande, att endast de mest kvalificerade personer som kan förtjäna titeln banken examinator.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.