Vad är en Stop-Loss Order?

finansiering, en stop-loss-order är en instruktion med en börsmäklare att sälja en investering i en aktie automatiskt om aktiekursen sjunker till ett fast pris. Det främsta syftet med en stop-loss order, eller sluta så som det ibland kallas, är vanligtvis att kontrollera investerare förlust och skydda investerare från branta aktiekursfall. En erfaren investerare kan köpa aktier med ett mål att göra en viss andel vinst, och kan också ha en gräns för den förlust som han eller hon är beredd att riskera att göra på handeln. Den stop-loss order tillåter investeraren att kontrollera mängden potentiella förlust som han eller hon skulle göra om handel om aktiepriset föll.

Några av de fördelar som investerare kan få använda stop-loss order är förmågan att kontrollera eller minimera förluster, minskat behov av investeraren att manuellt bevaka sina placeringar, och tillhandahållande av en metod för att fastställa en säljkurs för en nedgången på börsen samt hålla sig till det och samtidigt minska den känslomässiga delen av sälja beslut . Normalt gör en förmedling för att stoppa förlusten inte drabbas av några extra kostnader utöver de som investeraren betalar för hans eller hennes avslut aktiemarknaden. På grund av dessa fördelar, stop-order förlust ofta rekommenderas till början investerare som ett mycket viktigt verktyg för att minska eventuella förluster. och begränsa förluster, en stop-loss-order kan användas för att låsa in vinster . Om en investerare har köpt en aktie till ett visst pris och aktien har sedan ökat i värde, han eller hon kan ställa in en stop-loss-order i en punkt lägre än gällande marknadspris men högre än det ursprungliga priset till vilket investerare köpt beståndet. När en aktie fortsätter att stiga och investerare flyttar sina stop-loss order upp tillsammans med priset är detta kallas en avslutande stopp.

Det finns vissa begränsningar och nackdelar som kan uppkomma vid användning av stop-loss order. Det är viktigt för investeraren att ha viss kunskap av kortsiktiga fluktuationer att aktien sannolikt kommer att uppleva, för att möjliggöra för dessa samtidigt som investeringarna på längre sikt. Om till exempel en mycket volatil aktie fluktuerar vanligtvis med 5% på daglig basis sedan en stop-loss för att sälja om andelen minskar med 4% får inte vara ett lämpligt strategi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.