Vad är en No-Floor Auktion?

No-golv auktioner är auktioner som inte inkluderar möjligheten att lämna anbud från golvet under händelsen. Det finns ett antal olika typer auktion att utesluta golvet budgivning, använder andra strategier för att ge berörda parter att lägga ett bud för varje objekt som visas under auktionen. Betraktas som en mer diskret metod, denna typ av auktion verksamhet säkerställer integriteten av alla anbudsgivare, eftersom endast auktionsförrättaren vet vem som har bjudit på en viss punkt, och det belopp som erbjöds. Ett exempel på en no-golv auktion är den tysta auktionen. Välgörenhetsorganisationer och andra ideella organisationer ofta gilla denna metod när de innehar ett fundraising evenemang. Alla objekt upp för bud visas i ett gemensamt område. Varje registrerad budgivare är försedd med en kodad anteckningsblock eller uppsättning av en lös skiva, och en penna. När en budgivare är intresserad av en särskild punkt, han eller hon skriver en siffra som är större än den angivna lägsta budet på en sida av pad, lossnar pappret och inserts budet till slitsade rutan hittade bredvid objektet. I slutet av auktionen, öppnas auktionisten varje ruta, identifierar högstbjudande, och meddelar vem har vunnit objektet. En mindre vanlig men mycket effektiv typ av no-golv auktion är en e-auktion. Detta tillvägagångssätt gör registrerade anbudsgivarna att lämna anbud med posten. Anbudsgivare får en katalog med poster upp för bud, komplett med bilder, en beskrivning, och det lägsta godtagbara budet för varje objekt. Anbudsgivarna fylla i en bifogad blankett för att ange vilket objekt eller objekt är av intresse, och ange ett bud för varje punkt på listan. Den höga budgivare anmäls genom återvända post, tillsammans med instruktioner om hur du skickar betalning.

Tillkomsten av Internet har lett till ett nytt förhållningssätt till no-golv auktion. Använda en säker hemsida, är det möjligt att hålla auktioner dygnet runt. Medan många auktionsplatser tillåta någon att visa objekt som för närvarande finns för bud finns det vanligtvis en registrering process som måste slutföras innan en person faktiskt kan delta i anbudsförfarandet. Vissa online-auktioner är avslutade, endast tillåta de som är inbjudna att delta i en viss auktion.

Med online ingen våningen auktion, alla godkända anbudsgivare har rätt att lämna anbud fram till den officiella sluttiden för auktionen. Många online-auktioner att alla anbudsgivare att se hur mycket den nuvarande höga bud, men inte avslöjar identiteten på enskilda anbudsgivare. I slutet av auktionen, är den höga budgivare anmälda, och betalningen är gjort enligt de villkor som anges av säljaren.

En av fördelarna med en no-golv auktion är att detta förhållningssätt ofta håller processen ordnad och relativt fria från alla typer av tänkbara problem mellan anbudsgivare. Medan vissa människor trivs på konkurrensen av en levande auktion där buden läggs öppet från golvet, andra blir det ingen golv strategi att vara enklare, snabbare, och precis som uppfyller till slut.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.