Vad är en Consumer Bank?

En konsument bank är en bank som tar emot inlåning, erbjuder tjänster som gör privata lån till privatpersoner, och låter dig person-till-person kontakt på en viss plats, som kallas en gren. Huvudsak vilken bank du går in för att sätta din lön är en konsument bank. Termen syftar på det faktum att banken har en fysisk plats eller en filial, och på det faktum att det tjänar enskilda kunder. Servering individer istället för företag också kan kallas retail banking.

Konsumenternas bank är faktiskt en relativt ny företeelse i historien av banktjänster. De flesta banker byggdes ursprungligen för att tjäna företag och länder. De var inte exempel på en konsument bank, eftersom de inte normalt tillhandahåller tjänster till individer, såvida du inte var extremt rik och dina insättningar finansieras vissa delar av bankens verksamhet strävanden. Det var inte förrän ungefär i mitten av 1800-talet att bankerna började se värdet av att erbjuda konton och säker deponering platser för en vanlig människa.

Privatpersoner har ofta inte hjälpa frågor. De var försiktig med att placera sina pengar i händerna på andra, och fruktade vad som skulle hända om banken misslyckades. Sådana händelser skedde då och då, och vissa människor gömde sina pengar eller ens "Fyllda madrasser" istället, för att undvika att ge sina pengar till någon annans vård.

Flera konsument bank typer utvecklats, såsom kreditkassor och besparingar och företag lån. Vissa människor särskilt föredrog kreditföreningar, eftersom de som "ägs" till en grad av dem som satt in pengar i dem. Alla som känner till Classic Christmas filmen It's a Wonderful Life , kommer sannolikt att minnas scenen där det finns en springa på George Bailey's Building och lånet och lokala staden banken. Som George Bailey försök att förklara för folk oroliga för sina pengar, har man investerat i hela staden i lån till andra människor, men somliga fortfarande kräva sina pengar, kostar George och hans fru deras smekmånad.

För en Länge fanns rädsla för konsumenten bank för människor eftersom det inte fanns någon garanti för att om banken kollapsade du någonsin se dina pengar igen. Detta är inte längre fallet för de flesta typer konsumenternas bank i dag. Flesta i USA med försäkringar på dina insättningar, från Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC). När FDIC ryggen en konsument bank, upp till $ 100,000 US dollar av dina pengar är försäkrad om banken kollaps. Som finansiella experter varnar om du har mer än detta belopp, är det bättre att ha mer än det försäkrade beloppet i någon bank.

Under de senaste åren med utvecklingen av så många olika sätt av banktjänster via Internet, uttagsautomater och telefon till exempel många detaljhandeln bankkontoren har stängt. Detta kan vara irriterande för folk när de behöver prata med en verklig person eller bedriva bankverksamhet som bara kan inträffa i person. Vissa banker, dock har märkt att inte alla kunder är glada när filialer nära, och har investerat pengar i att öppna fler grenar så att kunderna har fler alternativ när det gäller att utföra sina bankärenden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.