Vad är en Bounced Check?

En studsade kontroll är en kontroll som returneras av en bank, eftersom kontrollen är författaren inte har tillräckliga medel på inlåningskonton. Detta VARDAGLIGT UTTRYCK hänvisar till det faktum att kontrollen "studsat" tillbaka från banken, dessa kontroller även kallas "gummi kontroller. " I USA, har förändringar i det sätt på vilket kontrollerna behandlas ökar risken för studsande kontroller, så kolla författare kan inte längre förlita sig på sk "float. " När någon skriver en check till någon annan eller till ett företag, denna enhet i sin tur deponerar checkar in på banken. När en bank processer deponeras kontroll, samråder det utfärdande banken att författaren av kontrollen har tillräckligt med pengar för att betala för det. Om finansiering av kontrollen är tillräcklig, går depositionen igenom, och de medel som överförs från kontot för författaren till det konto hos mottagaren. Om pengarna inte räcker, studsar behandlingen banken kontrollen tillbaka till den person som försökte att sätta in dem så att han eller hon är medveten om att fyndigheten inte har gått igenom.

För mycket pappersarbete medföljer studsade kontroller, Bankerna tar vanligtvis en avgift för behandling av dem. Denna avgift kan tillämpas på den person som försöker sätta kontrollen, eller till den person som skrev kontrollen. I vissa fall kommer en bank täcka en studsade kontroll, och sedan ladda författaren för att täcka skillnaden i fonder. I allmänhet när en check studsar tillbaka till en individ eller företag, kommer åtgärder att vidtas mot författaren ta tillbaka pengarna, eftersom förmodligen författaren har redan haft den service som studsade kontrollera var tänkt att betala för.

I vissa regioner, skriver folk medvetet kontroller som kan studsa, som bygger på ett koncept som kallas "float. "Float utgår ifrån att det kommer att ta flera dagar för en kontroll som skall bearbetas, och under den perioden kontrollen författare skulle kunna öka och sätta nödvändiga medel för att täcka de avvisade check. Denna praxis är inte tillrådligt, eftersom många banker använder nu ögonblicklig behandling, i vilket fall tillfällig nedgång i fonder kan vara ett allvarligt problem.

De flesta människor försöker undvika genererar studsade kontrollera eftersom det kan dåligt på kredit rekord, och upprepade studsade kontroller kan leda till att bli svartlistad av ett visst företag. Hyresvärdar, till exempel, kan kräva betalning av hyra i form av kontanter eller pengar beställningar i framtiden om en hyresgäst skriver en dålig kontroll. Avgifterna för studsade kontroller kan också rack förvånansvärt snabbt, och författaren kan vara ansvarig för brottsliga åtgärder som vidtagits på uppdrag av kontrollen är utsedda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.