Vad är en Asset Omsättning?

Ett av de enkla sätt att få en uppfattning om hur effektivt ett företag använder resurserna på hand är att ta en titt på förhållandet mellan tillgång omsättning. I grunden är tillgång omsättningen beräknas genom att den nuvarande totala värde av bolagets tillgångar med beloppet av omsättningen genereras inom en viss tidsperiod. Denna beräkning kommer att ge en inblick i huruvida det behövs några förändringar i försäljning och marknadsföring av företaget, samt att en ny försäljning program börjar med att bygga upp farten.

idén att ta totala tillgångarna och dividera med netto intäkterna av försäljningen är ingen ny idé. I själva verket har företagen använt denna enkla formel för årtionden. Förstå totala tillgångar omsättning kommer att fungera för alla typer av företag, om företaget är ett hem affärssystem eller ett internationellt konglomerat. Varje företag har tillgångar av något slag, och varje företag producerar varor och tjänster för försäljning till konsumentmarknaden. Tillgången omsättningen kan vara till stor hjälp för att mäta framsteg på detta område.

Resultatet av att utföra en utvärdering tillgång omsättning är att kunna se hur väl de insatser som företaget arbetar, så långt generera intäkter för företaget. En hög siffra för tillgången omsättning visar att den nuvarande användningen av resurserna inom försäljning och marknadsföring fungerar, och producerar en utmärkt avkastning. Tyder dock på en lägre siffra är det nödvändigt att ompröva nuvarande strategier och processer, med ett öga mot bättre utnyttjande av tillgängliga resurser.

Konstatera att den nuvarande tillgången är låg bör inte tas som att det inte finns något liv kvar i bolaget. I själva verket kan denna typ av information till grund för en helt ny image och inriktning för bolaget. Eftersom arbetet med att fastställa tillgångens omsättningen är direkt relaterad till framgången med försäljningen ansträngning, kan den beräknade kvoten mellan tillgång omsättning hjälp i färd med att utvärdera produktlinje, marknadsföringsstrategi, försäljnings-och PR-teknik som används, och Även tillverkningsprocessen.

Samtidigt, konstaterade att förhållandet mellan tillgång omsättningen är faktiskt ganska hög är ett tillfälle att titta på varje process inom företaget verksamheten och avgöra vilka faktorer som är bidra till framgång för organisationen, och hur man kan bidra till att öka den framgången. Antingen som ett verktyg för att isolera frågor som håller företaget tillbaka eller att främja fortsatt framgång, utför en beräkning tillgång omsättning då och då kan vara oerhört viktiga för livet i ett företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.