Vad är en Alt-A Mortgage?

Ett Alt-A inteckning skulle kunna beskrivas som inteckning för dem med lägre än god kredit betyg, men inte tillräckligt låga betyg för att motivera en subprime takt. De är därför mer riskfylld utlåning än prime inteckningar och inte så riskabelt som subprimelån. De är också sällan tillgängliga sedan subprime bolånekrisen i USA, och begränsningar utlåning måste skärpas för att undvika att människor uteblivna på hypotekslån. Det finns flera gemensamma drag i Alt-A inteckning. Som ansökt om dem hade mer begränsade krav på dokumentation än har personer som ansöker om A-papper inteckningar. Dessutom kredit betyg var oftast mindre än 680, och folk kan ha en högre skuld-tal än 35%. Ett annat inslag i denna typ av inteckning begränsning av handpenning, och många av dessa inteckningar var uppbyggd med kombitrafik lån som skulle hjälpa människor träffas handpenningen genom att teckna ett andra den tredje lånet. Detta bidrog till att undvika att betala personlig Mortgage Insurance (PMI). dessa inteckningar inte bör klumpas ihop med NINJA lån. NINJA lån, där dokumentation kontrollerades aldrig eller var förfalskad även av långivare och låntagare, vanligtvis var subprimelån. Mortgage företag som erbjöd Alt-A lån kvar rätten att kontrollera självdeklarationer och kontrollera inkomst.

låntagare som fått en Alt-A inteckning som normalt betalas ut högre ränta än primräntor, men dessa räntor är lägre än som erbjuds med subprimelån. Vissa människor med Alt-A inteckningarna ens kunde få ränta som var mycket nära prime. Trots andelen standard är högre, eftersom inte alla fakta om inkomster och tillgångar kontrollerades fullt. Den ekonomiska recessionen inleds 2007 innebar högre arbetslöshet. Alt-A inteckning ägare var redan betalar större avbetalning, men inte bygga lika mycket kapital i sina hem som främsta låntagare gjorde. Om de förlorade arbetstillfällen möte avbetalning som kan bli mycket svårt. Vikande hem värden också inneburit att många Alt-A låntagare var snabbt upp och ner på sina lån och fordringar mer pengar än sina hem var värda. Normalt möjlighet att refinansiering av lägre utbetalningar inte var möjligt om husägare hade liten eller ingen rättvisa i sina hem.

Även när man behållit sina jobb, med ökade kostnader för produkter som mat och gas, vissa kunder helt enkelt inte kunde uppfylla sina betalningar längre och graden av standardvärden ökat. Efter många låntagare hade fallerat på subprime-lån, banker och långivare upplevde en andra våg av försummelse från Alt-A lån. År 2008 kommer Alt-A inteckning företag hade kollapsat och många av de ursprungliga långivare som erbjuder dessa lån stängt sina företag.

Med större restriktioner på lån och kredit värdering, Det är mycket svårt, om inte nästan omöjligt, att få en Alt-A inteckning i dag. Detta anses olyckligt av en del eftersom det fortfarande finns kunder med mindre än perfekt kredit som skulle kunna berättiga till Alt-A lån och tron att betala sina månatliga betalningar. Men att bedöma risk för fallissemang har dramatiskt förändrats sedan början av 2007. Faktum är att oförmåga låna ut pengar till kunder som skulle berättiga till något under primräntor har skapat några av de problem med sjunkande priser på bostäder. Det är mycket färre kunder kunna kvalificera sig för bostadslån, och därmed färre potentiella nya hem köpare att driva upp bostadspriserna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.