Vad är Supplier Finansiering?

Även känd som säljare finansiering eller leverantörskrediter, är leverantör finansiera en situation där varorna eller tjänsterna levereras till en köpare med betalningsvillkor som är uppskjuten. Finansiering lösningar av denna typ används ofta när de exporterar varor till köpare baserade i andra länder än där leverantören är etablerad. I de flesta fall, en utvidgning av denna typ av finansiering är försäkrad genom ett exportkreditorgan som är någorlunda säker på att möjligheten för köparen att hedra villkoren i köpeavtalet. Det finns ett antal fördelar för leverantören finansiering. För köparen, att möjligheten att få varor och tjänster nu och betala senare innebär att det är dags att sälja dessa produkter innan betalningen. Detta innebär att det är möjligt att ta emot varorna, säljer dem till kunderna, och betala för varorna ut av intäkterna från den försäljningen. Som ett resultat har köparen några verkliga utlägg i samband med köp, och inte binda upp sin andra finansiella resurser under tiden.

Säljare också kan dra nytta av användningen av leverantör finansiering. Genom att utvidga denna form av kredit till köpare, kan leverantören flytta större mängder av produkter inom en kortare tidsperiod. Eftersom transaktionen är försäkrad, vet säljaren att betalningen ska göras inom en viss tidsperiod. Detta gör det mycket enklare att projektet inkomstnivåer och ordna finanserna för att säkerställa att verksamheten fortsätter att fungera, och att rörelsen skulle kunna visa vinst under en viss tidsperiod.

Även leverantör finansiering vanligtvis förknippas med export av varor och tjänster, samma begrepp används ofta i många inhemska inställningar. Leverantörer av allt från kontorsmaskiner och leveranser till råvaror kan välja att förlänga kreditköp godkända kunder. Mängden förlängd kredit bygger vanligen på den övergripande kreditbetyg för klienten. I situationer där kunden visar konsekvent ansvarsfull användning av leverantören finansiering finns alltid möjligheten att beviljas en ökning i raden av leverantör krediter, vilket ytterligare uppmuntrar kundernas lojalitet och i slutändan gynnar driften av leverantören.

Det är viktigt att notera att leverantören finansiering kan återkallas efter beslut av leverantören. Detta kommer sannolikt att uppstå när en kund konsekvent underlåter att uppfylla villkoren i samband med förlängning av kredit, eller när omständigheterna i köparens förändringar så kraftigt att leverantören anser att graden av risk i samband med kredit för höga . Normalt leverantörer anmäla köpare i förväg när det sker en förändring i leverantörens finansieringsarrangemang, ger köparen rätt att vidta andra åtgärder för att betala alla löpande saldo samt söka andra sätt att göra inköp i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.