Vad är Stock Market?

En aktiemarknaden är en plats där köpare och säljare handel företagets aktier till ett fast pris. I den finansiella världen, betyder "lager" helt enkelt en leverans av pengar ett företag har ökat från enskilda eller andra organisationer. Om du köper aktier, då du äger en del av ett företag. Denna del kallas "share. " Människor som egna aktier kallas "aktieägare" eller "aktieägare".

Aktieägare hoppas de företag de investerar i går om att tjäna pengar, eftersom de då kommer att få en andel av vinsten. Om företaget de köper aktier i förlorar pengar, men då aktieägarna inte ens kommer att återfå de pengar de investerat. Aktieägare brukar ha rösträtt, oftast en röst för varje aktie de äger. Många företag har årliga möten där aktieägarna kan rösta på företagens frågor. Aktieägare får också årliga eller kvartalsvisa rapporter om att låta dem veta hur företaget gör ekonomiskt. När ett bolag vill sälja aktier i egna bolaget räknar man sina aktier på en börs. New York Stock Exchange (NYSE) och National Association of Securities Dealers (NASDAQ) är vanliga börserna i USA. Dessa utbyten har inrättats för att göra det snabbare och enklare för människor att köpa och sälja värdepapper i företaget. När personer vill köpa eller sälja aktier, kan de bara ringa en börsmäklare, vilket är ett företag tillstånd att handla på börserna. Den aktiemäklare förmedlar handel meddelande till golv korrekt utbyte, och en företrädare för bolaget sedan avslutar handeln begäran. En aktiemäklare får en provision för att tillhandahålla denna handel tjänst. Däremot blir det alltmer populärt för folk att använda online-handelsplatser i stället för mäklare lager.

Om en individ tror att aktiemarknaden kommer att gå ner, han eller hon kallas "GROV. " Dessa GROV investerare köpa aktier mycket försiktigt. Människor kallas "offensiv" när de tror att börsen kommer att gå upp. Hausse investerare tenderar att lägga mer pengar på aktiemarknaden. Likaså, om priserna på lager som grupp tenderar öka, aktiemarknaden kallas tjur marknad. "Om aktiekurserna som grupp tenderar att sjunka, dock aktiemarknaden kallas en" Bear Market ".

är den första offentliga aktiemarknaden rapporterade att vara i Amsterdam Stock Exchange. Det holländska utbyte grundades i början 17th century och började trenden att köpa och sälja aktier i bolagets aktier. Det finns nu aktiemarknaderna i de flesta utvecklade länder. De största börserna är i Förenade staterna, Storbritannien, Kanada, Tyskland, Kina och Japan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.