Vad är Ramen Noodles?

Ramen nudlar är japanska vete nudlar som serveras i en rik buljong som är typiskt kött-baserade. I Japan, Ramen nudlar är vanliga på ett sortiment av anläggningar, allt från små noodle bås till större sitta ner restauranger. Utanför Japan, konsumenter ofta är mer förtrogna med de Ramen märke omedelbar nudlar, som utvecklats av Momofuku Ando 1958 för Nissin Foods.

Ursprunget till traditionella Ramen nudlar tycks ligga i Kina, en nation med en lång tradition av nudel-making. Så tidigt som den 17: e århundradet, den japanska åto "kokta nudlar, men Ramen nudlar verkligen tog fart i den 20: e århundradet, efter Japan handel hade öppnat till väst. En av de stora tidig import till Japan var vete, ett korn som tidigare var i ganska knapp tillgång, och den stora tillgången på vete gjorde Ramen nudlar en allestädes närvarande syn i Japan.

Sapporo, i prefekturen Hokkaido , är nog mest känd för sin Ramen nudlar. Alla Ramen nudlar börja med en buljong, vilket är idealiskt görs från grunden. Ingredienser som miso, kan nötkött lager, och grönsaksbuljong alla användas i buljong. Den buljong är uppvärmd, och färsk vete nudlar kastas i att laga mat. När Ramen nudlar serveras, är de ofta klädda med ingredienser som slivered grönsaker, kött och kokt ägg, att skapa en fyllning och näringsriktig måltid. Det traditionella nudelsoppa kan innehålla ett antal olika ingredienser, beroende på regionen i Japan, och några kockar bli mästare i konsten att nudel förberedelser, svarvning Ramen nudlar till en gourmet skål. Med utvecklingen av omedelbar nudlar 1958, begreppet Ramen nudlar spred sig till världen i stort, även om dessa förpackade nudlar är långt ifrån den ursprungliga Ramen.

Om du vill göra Ramen nudlar hemma, du kommer att behöva en hög kvalitet buljong och några färska nudlar vete. Många kinesiska marknaden är försedda med färskt vete nudlar, och du kanske också kan hitta dem i den asiatiska livsmedel sektion i din livsmedelsbutik, om din livsmedelsbutik bedriver etnisk mat. Förbered skålen som anges ovan, och kom ihåg att skära din garnishes tunt så att de koka i buljong, eller använda större förkokt garnishes. Vissa garnityr idéer för Ramen nudlar inkluderar: skivad kokt kött, grön lök, morötter, böngroddar, svamp och bladgrönsaker. Den Ramen nudlar kan göras mer smakrik med ett stänk av sojasås.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.