Vad är Pump and Dump?

Pump and dump är en olaglig investeringsprogram för att öka värdet på en aktie. Lurendrejare köpa upp stora mängder billig lager, artificiellt höja värdet med falska påståenden, och sedan sälja aktier för enorma vinster. När stora block av bestånd säljs, blir beståndet praktiskt taget värdelösa. Vanligtvis placerare som inte var medvetna om systemet förlorar sina pengar.

Tidigare pump och dump som använts telemarketing för att annonsera beståndet. Per 202C Internet används ofta för att driva upp aktiekursen. Pump och dumpa aktiekurserna upphöjs av reklam falska påståenden i media releases, chattrum och anslagstavlor. Den ränksmidare prata upp en ny produkt eller tjänst som företaget erbjuder, och berätta investerare att köpa nu eller förlora stora vinster. Som investerare börja köpa beståndet, priset går upp. Vid denna punkt, människorna begå scamen sälja sina aktier till enorma vinster. Efter beståndet säljs ut, priset rasar. Vem som helst inte på bluff är kvar innehar aktier som är näst intill värdelös.

Normalt pump och dumpa program riktar sig till små eller mikro-cap, lager. Dessa är lättare att manipulera än stora företag bestånd. Sådana lager vanligtvis handel över disk (OTC) i stället för på en stor börs. Det finns mindre information tillgänglig om dem. Många behöver inte lämna in bokslutet hos Securities and Exchange Commission (SEC).

Investerare kan undvika pumpa och dumpa system genom att fylla i sin egen forskning innan man köper något bestånd. Potentiella köpare kan också överväga källan till information om en aktie. Om en främling sänder en investerare om en aktie med en stark, brådskande rekommendation att köpa, kan det vara en pump och dump bluff.

försäljningsrekord är också en god indikation på pump och dump. Påståenden om nya, innovativa produkter och tjänster bör ha en hel del försäljning säkerhetskopiera dem. Utan sådan försäljning, dessa påståenden har liten grund. Många gånger, företag försöker pracka på en ny produkt ska ha en god försäljnings historia med andra produkter.

Investerare kan också kontrollera SEK poster till forskning ett visst bestånd. De flesta seriösa företag fil finansiella rapporter till SEC. Om dessa uppgifter inte finns tillgängliga, kan investeraren söka information från en annan tredje part att säkerhetskopiera alla företag anspråk. Om informationen inte kan verifieras av tredje part, skulle detta tyda på att beståndet är en del av en pump och dump systemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.