Vad är Predatory Lending?

Plundrande utlåning är praxis att använda otillbörlig, vilseledande och kränkande taktik att låna pengar. Skrupelfria långivare i inteckning och konsumentmarknader utlåning utnyttja låntagare som är mindre kunnig utlåningsverksamhet, få dem att gå med lånevillkor som inte bara är mindre än önskvärt, men även ekonomiskt skadligt. Rovgiriga långivare mål även låntagare som är så desperata att få lån att de kommer att gå med på nästan vad som helst.

Ofta personer med betalningsanmärkningar är primära mål för långivare som sysslar med underprissättning utlåningsverksamhet. Personer med låga inkomster är ofta mål, liksom kvinnor, äldre medborgare och minoriteter. Däremot kan personer med olika bakgrund, inkomstnivåer och samhällsgrupper vara offer för aggressiv utlåning.

Många anser avlöningsdag lån aggressiv utlåning. Normalt är dessa kortfristiga lån som en person utan hänsyn till kredit. Även dessa lån är relativt lätt att få, stöd som ges till onormalt hög ränta. Faktum är att en person som lånar från en avlöningsdag lån företag får betala mer än 100 procent ränta under hela löptiden för hela lånet. Med ränta så hög, många avlöningsdag lån låntagare tycker att betala tillbaka sina lån mycket svårt.

Predatory utlåning är inte begränsat till kortfristig utlåning. Det är alltför vanligt bland skrupelfria hypotekslånegivare. Dessa hypotekslångivare erbjuda lån till mycket höga räntor, kräver låntagarna att gå med på orättvisa villkor och skadliga. Till exempel kan en rovgiriga långivare innehålla oskäliga förskottsbetalning straff eller ballong betalningar i ett låneavtal. Ofta är dessa termer är gömda i väldigt tekniskt språk, vilket gör det svårt för låntagaren att helt förstå vad han eller hon accepterar.

Ett annat exempel på aggressiv utlåning omfattar krediter som med stöd av säkerhet. Lånen bära ofta extremt höga räntor och kräva att låntagaren att erbjuda ett hus eller bil som säkerhet. Om låntagaren defaults, får långivaren ta besittning av låntagarens egendom och sälja den för att återbetala lånet. Om långivaren säljer säkerheten för mer än beloppet för lånet, får långivaren faktiskt göra en vinst på den fallerade lån.

För att undvika att falla offer för rovdjur utlåning, undvika långivare som annonserar garanterade lånet godkännande. Var också försiktig med lån annonserade via telemarketing eller på resande säljare. Grundligt undersöka det långivande bolaget du funderar på att lära sig om den har anklagats för aggressiv utlåning. Läs alla låneavtal noga innan du skriver och se till att det inte finns några tomma utrymmen på ditt lån dokumentet. Det är också klokt att rådgöra med en jurist innan du skriver på ett lån dokument.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.