Vad är Portfolio Manager?

portföljförvaltare övervakar kundernas tillgångar i ett samarbete blandad fond som kombineras med kapital från flera investerare. Han är ansvarig för investeringsbeslut på uppdrag av investerare, och hans värde som chef mäts baserat på fondens resultat. Managern betalas avgifter för att investera kapital för investerares räkning.

Capital både från enskilda investerare och institutionella investerare övervakas av portföljförvaltare. Det finns olika typer av pengar chefer, inklusive hedgefonder och ömsesidigt fondförvaltare. Båda kräver minst investeringar i syfte för kunder att få tillgång till en fond, och alla tar på olika risknivåer.

hedgefondförvaltarna utbetalas ofta höga avgifter för att uppnå en avkastning som är okorrelerade till de bredare finansiella marknaderna investerare. De försöker göra detta genom att ta på sig mycket stora risker ibland. Till exempel kan en hedgefond chef satsa på ett bestånd tillbakagång som kortsluter säkerheten. Genom att lägga till hävstång för att handeln, som är skuld lånat från ett förstklassigt mäklare, portföljförvaltare kan stärka avkastning. Om handeln går söderut måste dock säkringen fondförvaltaren återbetala fortfarande de upplånade medlen, som är där risken sätta i.

De avgifter hedgefond manager är högre än fond förvaltare på grund av risk att hedgefonder ta på och avkastning de får betalt för att leverera. Vanligtvis, en hedgefond chef avgifter investerare en avgift 2% ledning och en 20% performance fee. Om prestanda dips under den högsta nivå på avkastningen för en fond under en viss tid, är investerare inte behöver betala en resultatbaserad avgift till portföljförvaltare reattains topp tillbaka nivåer i en fond. är ömsesidigt fondförvaltare ägnas bevara rikedom för investerare. De ut en avgift som ofta beskrivs i fondens prospekt eller reglerande pappersarbete. Dessa pengar chefer oftast inte kort bestånd som hedgefondförvaltarna göra, utan istället satsa att en aktie kommer att öka. En aktiefond portföljförvaltare ger diversifiering till investerare, och kan investera i en rad olika tillgångsklasser, däribland aktier, obligationer och råvaror, i flera regioner.

Många pensionsfonder, donationer, och välgörenhetsorganisationer lägga stora summor pengar med externa portföljförvaltare. Förmögna individer är mest benägna att investera i hedgefonder på grund av de höga miniminivåer som krävs för att ange en fond, medan fond miniminivåer är mindre kostnadseffektivt oöverkomliga. Vissa ömsesidiga fondförvaltare acceptera även medel från underåriga som försöker bevara och växa kapital för framtida händelser, såsom en högskoleutbildning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.