Vad är Portfolio Insurance?

Termen "portfölj försäkring" används för att hänvisa till flera olika finansiella lösningar som syftar till att isolera investerare från finansiella risker förknippade med investeringar. Begreppet portföljen försäkring utvecklades i slutet av 1970, och tros ha spelat en roll i börskraschen 1987, den ökända "Svarta måndagen", där globala aktiemarknaderna kollapsade. Idag är portföljförsäkring betydligt mindre vanliga. Det finns ett antal sätt på vilka försäkringsgivare kan skydda sig med portfölj försäkring. Ett alternativ innebär att sälja index terminer som aktiekurserna sjunka, samtidigt som beståndet själv. Eftersom priserna fortsätter att sjunka, kan terminer köpas tillbaka till ett lägre pris, vilket genererade en vinst som minskar och begränsar förlusten. Portfolio försäkring kan inrättas för att göra detta automatiskt, se till att responsen är snabb när priserna är mycket instabila. Ett annat alternativ är att använda säljoptioner, som ger människor rätten att sälja sina lager vid en viss pris. Människor är inte skyldig att använda säljoptioner, men de kan göra det om priserna sjunker och de känner att de skulle lasta av beståndet innan priset blir ännu lägre. I ett enkelt exempel på hur säljoptioner fungerar kan någon köpa på 100 enheter beroende på vilken valuta som används, med en säljoption för 90. Om priset på aktien är 200 enheter eller 20 enheter, kan köparen välja att sälja den till 90 med option. Så när priserna sjunka, kan säljare utnyttja säljoptionen att komma ur investeringen med minimal förlust.

Människor kan också ibland hänvisa till mäklartjänster försäkring som portfölj försäkring. I detta fall är en förmedling själv försäkrade mot förlust, skydda kunderna från förluster när marknaden är volatil. Denna specialitet försäkringsprodukt erbjuds av olika finansiella företag och försäkringsbolag. Dessa företag i sin tur sprida risken i sin försäkring produkt över en stor pool att begränsa sitt ansvar och förhoppningsvis undvika att ta en förlust om en utbetalning som krävs.

Även med portfölj försäkringar, investera är riskabelt. Det riskablare det är, desto större potentiella belöningarna. Detta kan vara ett problem för nya investerare som kanske tycker att de kan tjäna lätta pengar, och inser att de har problem först när marknaden har börjat minska. Människor som är intresserade av att investera bör överväga att ta klasser och arbetar med en investering konsult för att lära sig innan repen ge sig på egen hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.