Vad är Materiella tillgångar?

Materiella kan definieras som saker som kan uppfattas av sinnena, och framför allt som kan vara fysiskt beröring. Materiella kan innebära handgripligas, faktiska eller verkliga. Denna definition är värt att förstå när du försöker definiera materiella tillgångar.

Materiella tillgångar är sådana innehav av en person eller företag som är reella och faktiska, i stället för att vara hypotetisk. De kontrast till saker en person eller företag kan ha som inte är påtagliga. Exempel på immateriella tillgångar är saker som upphovsrättsskyddade idéer, patent eller immateriella rättigheter. Även om dessa saker kanske har en chans att bli ekonomiskt fördelaktigt vid en tidpunkt i framtiden, är de för närvarande inte något som kan säljas för stora vinster i de flesta fall.

Å andra sidan kan de flesta materiella anläggningstillgångar lätt kan omvandlas till kontanter eller redan kontanter. Mängden pengar på ditt bankkonto är påtaglig, liksom den egendom du äger, som bilar, hus eller båtar. Dessa tangibles, särskilt om du vill få lån, är oftast de typer av säkerheter som du anger för lånet. De flesta banker kommer inte att erbjuda lån till människor utan materiella tillgångar, även om de immateriella tillgångar som har potential att tjäna pengar i framtiden. i företagen får de fysiska och reala tillgångar vägas när en näringsidkare söker ett lån. Egendom som ingår i förteckningen över materiella tillgångar för företag omfattar företag inventering, egendom företaget innehar och utrustning som ägs av företaget. Ett skräp företagets fasta tillgångar kan även nuvarande lager av virke, några maskiner används för att göra timmer, anläggningen där företaget är verksamt, och eventuell kontant bolaget för närvarande innehar. Ibland när man försöker få lån, kan bankerna överväga att endast vissa tillgångar som godtagbar säkerhet. I exemplet ovan med virket företaget, kan en bank inte betrakta inventering eller utrustning som ett idealiskt medel för att säkra återbetalningen av lånet. Först kan inventarieförändringen, och det finns inget som hindrar skräp företaget att sälja sitt virke. För det andra, om företaget upphör verksamheten, är långivaren då fast med kondensering av reala tillgångar. Långivaren kanske inte vill ha besväret med att sälja virke eller utrustning, och är mer benägna att betrakta materiella tillgångar av likvida medel och fastighetsinnehav, eftersom kontanter är lätt att ta och fastigheter är ganska lätt att sälja. När ett företag säljs, dock är reella tillgångarna ofta betraktas som en del av försäljningspriset. Ett skräp företag med nya maskiner och en rejäl hög med timmer kommer att säljas till ett högre pris än ett enkelt lager med föråldrade maskiner och ingen inventering. Det är jämförbart med att sälja ditt hus, bil och båt på samma gång, istället för att sälja en av dessa tillgångar individuellt.

Det används för immateriella tillgångar också. Vissa immateriella rättigheter, patent, eller händelser som ännu inte är i produktion kan vara så lockande i potentiell vinstmarginal att det är värt att köpa, eller ens låna ut pengar så att en person kan utveckla de immateriella att skapa materiella tillgångar som kontanter. Vissa företag köps och säljs på grundval av deras patent eller möjliga förtjänst, och hämta ett högt pris på grund av denna möjliga förtjänst, även om materiella tillgångar i bolaget för närvarande inte värderas högt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.