Vad är Loan Modification?

Lån modifiering är ett finansbolag alternativ som innebär att processen att ändra de villkor som gäller för ett lån som för närvarande är i kraft. Lånet i fråga kan vara en inteckning eller annan typ av bostadslån, eller ens ett företag lån eller personligt lån förlängas med en utlåning. I alla situationer, är lånet ändringen endast förlängas efter att långivaren har granskat den aktuella situationen och beslutar att ändra på de befintliga lån är bäst för alla berörda parter. En av de vanligaste orsakerna till ett lån modifiering innebär någon typ av ekonomisk vändning som påverkar möjligheten för låntagaren att fortsätta att betala enligt den nuvarande tidsplanen. Denna omvända kan ske på grund av olika typer av svårigheter, såsom att förlora ett jobb eller en oväntad sjukdom som skapar stora läkare och räkningar sjukhus. Oavsett orsaken bakom ekonomisk förändring till låntagaren, omständigheterna gör det klart att det inte kommer att vara möjligt att fortsätta att betala enligt bestämmelserna i samband med lånet. När kontaktade av låntagaren, kommer kreditgivaren börjar ofta att undersöka de olika alternativen. En skulle vara att förklara lånet i standard och kräva någon säkerhet i samband med lånet. Detta är dock en process där tid och juridiska kostnader. Förutsatt att låntagaren var flitig med utbetalningar fram till den punkt i den ekonomiska vändning, får långivaren välja att överväga att ändra lånevillkoren i syfte att upprätthålla relationen.

Lånet modifiering kan omfatta ändring av något av tre olika delar av nuvarande lånet. Beloppet för den månatliga utbetalningen kan reduceras till en siffra som låntagaren kan rimligen hantera. Även om detta innebär ändra villkoren till att omfatta ytterligare betalningar på baksidan slut, har låntagaren inte oroa dig för en negativ inverkan på hans eller hennes kreditvärdighet, och långivaren återfår förtroendet för förmågan att låntagaren att hedra skyldighet. Långivaren kan också göra justeringar på den kurs som tillämpas på lånet, vilket minskar den ränta som ska betalas på lånet. I normalfallet kommer en långivare anser inte att alternativet med ett lån ändring om det inte finns bevis för att låntagaren inte kommer att kunna göra betalningar i tid enligt de ändrade villkoren för lånet. Till exempel, om låntagaren har ett nytt jobb uppradade för att börja om några månader, kan långivaren rimligt säker på att låntagaren inte kommer att lösa de tillfälliga ekonomiska kritan. Om hälsofrågor tillfälligt påverkar möjligheten för låntagaren att möta dagens månatliga utbetalningen och dessa frågor förväntas lösas på ett relativt kort tid, är långivaren också mer benägna att överväga ett lån modifiering.

I samtliga fall är långivaren mycket osannolikt att inleda ett lån ändringen, om låntagaren inte har varit flitig med att göra utbetalningar i det förflutna. Eftersom långivaren har litet eller inget förtroende för låntagarens förmåga att hedra den justerade termer, är det mycket mer sannolikt att lånet skulle heta och en standard skulle äga rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.