Vad är Förskottsbetalning risk?

Förskottsbetalning risk är den mängd potential som finns för en investerare och långivare att inte ta emot den förväntade vinsten av transaktionen. Risken för denna typ är förknippad med någon typ av utlåning situation där intresse bedöms på balansen, eller där investerare köper obligationer i väntan på att återhämta nominella värde plus någon form av intresse från företaget. Långivare och investerare anser rutinmässigt nivån på denna typ av risker innan någon typ av ekonomisk transaktion.

Långivare vanligen är medvetna om konsumenttrender som de tillämpas på vilken typ av lån för. Tillsammans med gemensamma tendenser kan långivare tittar även på kredit historia av sökande för att avgöra om de är en bra risk i allmänhet och om de har rykte om sig att betala skulder i tid. Mellan den allmänna genomsnitt med anknytning till branschen och särskild betalning historia lånet sökanden är det möjligt att utveckla en rimlig uppfattning om förskottsbetalning riskerna med att utfärda lån. p

Mortgage förskottsbetalning risk bestäms på ungefär samma sätt som riskerna med någon annan typ av lån. Medan få inteckning företag skulle fel en klient för att betala av återstoden av inteckning i förtid är den idealiska situationen för gäldenären att betala av balans enligt den tidsplan som anges i villkoren. Detta säkerställer att inteckning innehavaren tjänar den bästa avkastningen på bolån.

Potentialen för förskottsbetalning risk tenderar att vara högre vid tidpunkter när räntorna för bolån och andra lån börjar falla. När priserna minskar, kan gäldenären välja att ansöka om ett andra lån med lägre ränta, använder intäkterna för att betala av tidigare lån och tjäna en paus för räntebetalningar på grund av den tidiga payoff. Som ett resultat av den ursprungliga långivaren tjänar mindre från lån än beräknat.

Förutbetalda risk är också en faktor som investerare i obligationer bör överväga. För att få den bästa avkastningen på en obligation, hoppas investeraren att obligationen är i kraft ända till mognad. Om den obligation som kallas tidigt, inte amortera investeraren sin ursprungliga investeringen, men i allmänhet kommer att tjäna en mindre avkastning. Av denna anledning är det en god idé att överväga vilken typ av obligationer och avgöra om det finns en god chans obligationen kommer att kallas före förfallodagen.

Förskottsbetalning risker skiljer sig från andra typer av finansiella risker i att långivare och investerare inte behöver vara oroliga att förlora sin ursprungliga investering. Men en transaktion som innebär en stor möjlighet att bli avgörs tidigt innebär mindre avkastning är intjänade. Medan en förskottsbetalning risk oplanerat avkastning är vanligtvis inte tillräckligt för att avskräcka en hypoteksbank från att godkänna ett lån, kan obligation investerare tänka två gånger innan du köper en obligationsemission som med stor sannolikhet skulle ge en lägre avkastning på grund av förtida återbetalning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.