Vad är Finansiell planering?

Finansiell planering är en process för att fastställa mål, bedöma tillgångar och resurser, uppskatta framtida ekonomiska behov, och planer för att uppnå monetär mål. Många faktorer kan vara inblandade i finansiell planering, inklusive investeringar, tillgångsallokering och riskhantering. Skatt, pension och egendom planering är vanligtvis inkluderas.

Finansiell planering spelar en huvudroll för att hjälpa individer att få ut det mesta av sina pengar. Noggrann planering kan hjälpa enskilda och par att prioritera och arbeta kontinuerligt mot långsiktiga mål. Det kan också ge skydd mot det oväntade, genom att hjälpa individerna att förbereda för till exempel oväntad sjukdom eller förlust av inkomst.

Finansiell planering kan betyda olika saker för olika människor. För en person kan det innebära planerar investeringar för att skapa trygghet vid pension. För en annan kan det betyda planering sparande och investeringar för att ge pengar till ett beroende är högskoleutbildning. Finansiell planering kan även innebära att det görs karriär-relaterade beslut och välja rätt försäkringar.

Många privatpersoner väljer att anlita planerare att hjälpa dem nå sina mål. En finansiell Planner är en yrkesman som ger råd och vägledning för ett brett spektrum av finansiella planeringsfrågor. Planerare kan eller inte kan vara certifierad och erbjuda olika nivåer av erfarenhet.

Även om en finansiell planerare kan göra att utveckla en finansieringsplan lättare, hyra en är inte alls en nödvändighet. Det finns många böcker, datorprogram och andra resurser tillgängliga för att hjälpa personer med finansiell planering. Dessutom finns det en uppsjö av relaterad information tillgänglig på Internet. Beslutet att hyra en finansiell planerare kan bero på många saker, inklusive den ekonomiska värde för individen, hans eller hennes mål för framtiden, och den mängd forskning individen är villig att utföra.

Alltför ofta förseningar människor planerar för framtiden. De kan känna en sådan planering bör ta ett steg tillbaka för att stanna ekonomiskt flytande i nuet. Dock kan även de som lever från lönecheck till lönecheck få ekonomiska planering genom att skapa en budget. En budget kan användas för att avgöra vad som faktiskt spenderas varje månad och hitta sätt att trimma eller tom eliminera onödiga eller out-of-control utgifter.

Rätt tid att skapa en finansiell plan är just nu. Oavsett vad din inkomstnivå eller vad dina förhoppningar för framtiden, du behöver en solid plan för att uppnå dina mål. Drifting genom livet utan att noggrant uppsatta mål och väl underbyggda metoder för att nå dem är ett recept för katastrof. För att dina pengar för att erbjuda dig mer av det du vill ha ut av livet, börja skapa en ekonomisk plan idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.