Vad är Embedded Giving?

Embedded vilket är en form av välgörenhet som en akt av välgörenhet är inbyggd i en större finansiell transaktion. Det finns ett antal sätt på vilka inbäddade vilket kan arbeta, förespråkare av den praxis som hävdar att den gör välgörenhetsdonationer lättare för människor, uppmuntra människor att skänka pengar till en rad olika orsaker. Men inbäddade ge motståndarna har påpekat att det är svårt att spåra, och i vissa fall faktiskt kan vara en bluff för att få ett företag att se bra ut samtidigt som den tillåter att lugnt gå med vinst på andra människors goda avsikter. Du kanske har sett ett exempel på den vanligaste formen av inbäddad Giving; många livsmedelsbutiker uppmuntra kunderna att lägga till en liten summa för sina räkningar för att hjälpa lokala orsaker, allt från mat banker till misshandlade kvinnor medel. Andra butiker erbjuder polletter till folk som sig egna väskor, det symboliska kan kastas i containrar som representerar olika välgörenhetsorganisationer, och affären hävdar att lägga upp den symboliska månad, donera en uppsättning summa per token till varje välgörenhet.

I andra fall har folk sagt att X% av inköp går till välgörenhet, eller att för varje Y värdet på en vara inköpt, kommer moderbolaget donera en bestämd summa pengar eller produkt till en välgörande orsak. Det är inte heller ovanligt att se inbäddade ge inbyggd i finansiella transaktioner som telefonräkningarna, en kund kommer att få höra, till exempel att om han eller hon vill runda upp telefonräkningen, de extra pengar går till välgörenhet.

På ytan är inbäddat ger mycket lockande. Många välgörenhetsorganisationer stöder idén att varje liten bit räknas, och en kampanj med krav på ett par cent från varje kund får netto en betydande summa pengar. Embedded ger är också relativt smärtfritt för deltagarna, det är inte en stor sak att spendera en extra nickel på en produkt för välgörenhet, till exempel, eller köpa en produkt som du skulle köpa ändå med insikten att en del av köpet kommer gå till välgörenhet.

Men inbäddade ger en seamier sida. Under 2007 upptäckte undersökande journalister på New York Times att några välgörenhetsorganisationer var medvetna om att deras namn används i inbäddade ge kampanjer. Dessa grupper ifrågasatte huruvida de insamlade medel någonsin skulle nå dem.

Om du funderar inbäddade ger, kan du tala direkt till den berörda välgörenhet. Om kärleken är i ett inbäddat ge partnerskap med ett företag, kan det ge dig mer information, och försäkra dig om att din donation verkligen når den avsedda mottagaren. Om en välgörenhetsorganisation inte kan kontrollera sitt deltagande i en inbäddad ge kampanj, kan du tänka på att välja en annan väg att donera. Till exempel kan du runda mentalt alla dina räkningar under en månad och donera den extra summa till en välgörenhetsorganisation som du väljer, eller du kan lämna över en dyr post som påstår att donera en del av intäkterna till välgörenhet och donera summan du vill tillbringat direkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.