Vad är Cleantech Capital?

Cleantech eget kapital utgör investeringar eller lån används för att driva utvecklingen av förnybar energiteknik. Dessa medel kan komma från riskkapitalbolag, projektfinansiering, på aktiemarknaden, eller från regionala statliga medel. Segmenten inom ren teknik omfatta biobränslen, vindkraft och solceller. De grupper inom cleantech som historiskt har samlat de mest robusta finansiering hör solenergi, biobränslen för transporter och vind. Inom solenergi, kan kapital ska fördelas på olika tekniker, såsom tunnfilmsdiffraktion sol och koncentrerad solenergi. Investeringar i biobränsle för transporter kan avsättas för etanol och teknik biodiesel, förutom att ny teknik inklusive alger och syntetisk biologi utvecklingen. Investerare ger också cleantech kapital till små turbiner skala vind för att främja tillväxten i bostadsområden vindkraftverken.

Riskkapitalinvesteringarna är en av de viktigaste källorna för cleantech kapital. Denna grupp har investerat stora summor pengar till utveckling av miljövänlig teknik till hela kontinenter och länder runt om i världen, däribland Nordamerika och Europa, liksom Israel, Kina och Indien. För perioden 2001 till 2008 ökade mängden cleantech kapital från riskkapitalbranschen varandra varje år, bland annat under 2008 då ekonomin var i kris. När miljöteknikföretag lista aktier på ett offentligt, De är inbjudande aktieägarna att erhålla en ägarandel i företaget. Detta skapar en del av cleantech kapital. År 2008, fem rena teknikföretag börsnoterade aktier i det offentliga marknader i börsintroduktioner över globala börserna. Solar är bland de dyraste teknik ska kunna utvecklas. Därefter har denna sektor ofta upp medel på aktiemarknaden för att finansiera utvecklingen av ny teknik och för att driva nya projekt.

Projektfinansiering spelar också en roll i finansieringen av cleantech branschen. Denna form av finansiering är beroende av lån förlängas av investment banking community. Långivare är ofta skeptisk finansiera en ny teknik på grund av de inneboende riskerna. Detta har bromsat utvecklingen av en ren teknik och störde utvecklingen av vissa kommersiella projekt i branschen.

Till skillnad från riskkapital, som är en grupp som är villiga att finansiera en bransch i ett tidigt skede, investmentbanker har en historia av finansieringsmöjligheter för mer beprövade teknik som skryta med årtionden av framgångar. Det finns dock liten nisch investeringsbankerna anslogs till förnybara energikällor som sträcker lån till industrin. Förhoppningen är att när tillräckligt behandlar är avslutade, stora investmentbankerna kommer att bidra till ren teknik till mainstream.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.