Hur kontrollerar jag min kredit?

För en person som räknar med att behovet av att få krediter eller lån av något slag, med jämna mellanrum kontrollera sin kredit värdering är en smart sak att göra. Det enklaste sättet för någon att kontrollera sin egen kredit värdering är genom den årliga Credit Report Request Service. Andra sätt finns, men detta är den mest pålitliga, och ger mest information. Att hålla dig informerad och skyddas i mellan årliga kreditupplysningar, många människor väljer att anställa en tjänst kredit övervakning.

För borgenärerna att avgöra om och på vilka villkor ge någon ett lån, måste de känna till en persons kredit värdering och kanske få en uppfattning om innehållet i personens kreditupplysning. En kredit värdering, även kallad FICO ® poäng, varierar från mellan 350 och 850. Det finns tre kreditbyråer som tilldelar FICO ® betyg och underhålla kreditupplysningar. En person kan få en gratis kopia av alla tre av dessa rapporter årligen, i vad som kallas en kredit fil utlämnande.

USA: s federala lagen föreskriver att varje person kan begära en gratis utlämnande kredit-fil var 12 månader. Dessa ansökningar kan göras online, via telefon, eller via post. Det är viktigt att komma ihåg att dessa rapporter bör beställas endast från en officiell källa. Till exempel e-postmeddelanden eller popup-annonser på Internet, som erbjuder gratis kreditupplysningar, är vanligtvis en bluff eller andra konstlade sätt att få personlig information. Du bör också ge aldrig ut ett kreditkortsnummer när du begär en gratis kreditupplysning. Det finns två huvudsakliga skäl till att kontrollera din kreditupplysning. Den första är att fånga fel och identitetsstöld tidigt. Om en bedräglig konto har öppnats i ditt namn, kommer du att kunna se den på rapporten. Alternativt, om det är ett misstag i fråga kontoinformation, såsom balans eller kreditgräns, kan dessa misstag fastställas innan en negativ inverkan. Ett annat skäl är att enkla medvetenhet om din kreditvärdighet kan bidra till att undvika otrevliga överraskningar när det blir dags att köpa ett hus eller en bil, eller göra något annat som är beroende av god kredit.

Om du hittar ett fel i en kreditupplysning måste kreditupplysningsföretag göras medvetna om felaktigheten. Det är bäst att göra detta skriftligen genom brev med stöd av kopior av alla relevanta dokument. Om detta påstående förändringar personens kreditvärdighet, kommer han ha rätt till en kostnadsfri kredit rapport som speglar dessa ändringar. Den borgenär som gav Credit Bureau de felaktiga uppgifterna bör även göras medvetna om det, så att fel i företagets filer kan korrigeras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.