Hur kan jag bli skuldfria?

Det finns flera sätt att komma ur skuld beroende på dina omständigheter. Ibland för att bli skuldfria, människor måste skära ned sina hem, bilar och liv. Men uppväger sinnesfrid långt stressen och bördan av skulden. Innan du börjar måste du göra ett åtagande att leva på en "cash only"-basis. Lever inom ditt sätt tar en viss anpassning, men är en utmärkt övning i förstå din ekonomiska verklighet. Du kan leva på kontantprincipen med hjälp av ditt lönekonto eller faktiskt med kontanter genom att skapa flera kuvert, öronmärka dem för särskilda användningsområden.

Inledningsvis måste du göra en lista över dina månatliga intäkter och kostnader. Denna förteckning bör bara projicera din reella talen. Det innebär att din nettoinkomst och netto kostnader. Detta bör inte omfattar diskretionärt siffror. Om din inkomst överstiger dina utgifter blir det mycket lättare att bli skuldfria. Det kommer bara vara en fråga om att prioritera dina utgifter och eliminera impulsköp. Om dina kostnader överstiger din inkomst, kommer det att ta mer påhittighet för att bli skuldfria. Du ska prioritera dina utgifter och sätta ihop en Tickler fil att betala dem en eller två gånger i månaden. Inrätta betalning datum som är lätt att komma ihåg. Många företag använder 1 och 15: e eller 15: e och 30: e varje månad för leverantörsskulder. Det främsta skälet till att folk får slut på pengar varje månad och kan inte bli skuldfria är impulsköp. Gå med din lista och inte köpa något som inte finns på din lista. Detta inkluderar matinköp.

Livsmedel och hushållsartiklar kan köpas i en kraftig rabatt genom att köpa via kooperativ, partihandel bulk butiker och genom att använda kuponger. Byteshandel är också en förlorad konst i modern tid, men en mycket effektiv möjlighet för att uppnå specifika behov. Du bör göra det möjligt engångsposter men disciplin behöver observeras. Du kan fördela ett visst belopp för dessa poster flera gånger i månaden så att du inte bryter din månad tilldelningen för fort.

Bolån och kreditkort skuld är den mest betydande kostnader för de flesta människor har. Om du har en justerbar inteckning, tala med din långivare och förhandla fram ett fast inteckning. Detta betyder din månatliga betalning kommer att bli ett företag som du kan lita på och faktor i din månadsestimat. Om det är möjligt bidra med ytterligare pengar till dina lånekostnader. Dessa pengar kommer att gå rakt mot minska principen. År kan vinnas att betala av ditt hem med hjälp av denna enkla teknik. Det samma gäller för kreditkort och auto låneskulden. Du kan förhandla med din långivare till ett lägre pris. Genom att fortsätta göra samma betalning, att pengar kommer nu att gå rakt mot betalning principen. Om du har gjort ett ärligt försök att göra regelbundna månatliga betalningar, är du i en god position att förhandla fram en lägre skattesats. Detta är skälet är det viktigt att alltid göra en ansträngning för att betala varje utgift varje månad. Även om du inte kan betala dina minimibelopp, ska du betala något som en allvarlig gest. Det kommer att gå långt i förhandlingarna bör de blir nödvändiga.

idealfallet kan ett kreditkort vara en tillgång om den används och betalas ut i sin helhet varje månad. Detta sätt dina pengar kan fortsätta att arbeta för dig och tjäna ränta. Då kan du göra en månatlig betalning för de flesta av dina utgifter. Ofta frequent flyer miles eller andra incitament ackumuleras med dollar du spenderar genom ett kreditkort. Därför, om de används på rätt sätt, kan kreditkort göra faktiskt pengar för dig.

Om möjligt bör du lägga till en extra kostnad kategori till din månatliga lista. Betalningen skall för dig, placeras på ett särskilt sparkonto. Det är otroligt hur snabbt dollar kan samla och inspirera dig att fortsätta på din nya väg att bli skuldfria. Det kräver disciplin och en fast vilja att komma ur skuld för att lyckas. När du väl har fastställts, kan processen bli ännu roligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.