Finns det en IRA Avdrag?

Det kan finnas en IRA avdrag på din amerikanska federala inkomstskatter, beroende på vilken typ av individuella pensionsförsäkringar konto investeraren har och hur mycket som har bidragit till detta. Men om du använder en IRA som har en up-front Skatteavdrag som inte kan vara det bästa valet i alla situationer. Det är upp till investeraren att förstå de olika typerna, hur var och en kan påverka honom eller henne, och välj därefter. Som kan omfatta med den typ av IRA som inkluderar en IRA avdrag.

För dem som väljer en traditionell typ av individuella pensionsförsäkringar konto, en IRA avdrag är möjligt. Du kanske kan dra av $ 2,000 US dollar (USD) eller mer, beroende på vilka krav som gäller i det enskilda året du ansökan, för att bidra till en IRA. Denna typ av IRA-avdraget kommer att påverka din justerade bruttoinkomst, alltså sänka din skatt genom att minska den beskattningsbara inkomst du har.

Men det finns fall när en IRA avdrag inte kan vara tillgängliga, även med traditionell IRA produkt. Detta beror på en rad olika omständigheter, inklusive arkivering status, inkomst och om du deltar i en arbetsgivare sponsrat pension program. För de som tror att detta kan vara ett problem, är det bäst att kontrollera med en skatt beredare eller finansiell planerare. En annan populär typ av IRA kallas den Roth IRA. I denna typ av konto, finns det ingen IRA avdrag. Detta kan dock ha några speciella fördelar också. Till exempel pengar som tjänats och tillbaka från en Roth IRA är inte föremål för ytterligare beskattning, till skillnad från pengar från en traditionell IRA. Detta har potential att arbeta för att den ekonomiska fördelen av en person mycket mer än en traditionell IRA, vilket är varför det blivit så populär. I huvudsak dessa två produkter kan den enskilde att välja när skatten kommer att tillämpas. En traditionell produkt, med en IRA avdrag, betyder mer skatt ska betalas senare. Roth produkt, utan skatteavdrag tillgänglig, innebär att skattetrycket kommer att betalas ut på framsidan, med försäkringar det kommer inte bli en senare. Detta attraherar många när de går i pension eftersom de vet att deras inkomster kommer vara mer begränsad.

Som med de flesta typer av avdrag, kan det finnas andra tillstånd som förknippas med en IRA avdrag. Åtminstone kommer Internal Revenue Service (IRS) kräver ofta bevis på det bidrag, som bör vara lätt tillgänglig för investeraren. Därför bör den skattskyldige vara säker på att få all den dokumentation som finns när det börjar bli dags att lämna in skatter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.