Vad är strikt Insurance?

No-fault försäkring är en form av försäkringsskydd som ger ersättning för försäkringstagaren, även om de åtgärder de försäkringstagare som inte direkt ledde till förlust i samband med ansökan. Försäkringsskydd av denna typ är oftast förknippas med auto försäkringar och hjälper till att skydda försäkringstagarna från förluster på grund av oaktsamhet från oförsäkrade tredje part. Beroende på bestämmelserna i den politik och tillämpliga bestämmelser försäkring i lagstiftningen kan försäkringsbolaget kunna ansöka om skadestånd för att kompensera förlusten.

Många auto politiken runt om i världen har någon form av strikt klausul, är själva termen används endast i en handfull länder. Denna term används mest i USA, Kanada, Storbritannien och Australien. Allmänhet, har en bilist täckt med no-fault auto insurance inte rättsliga åtgärder mot den part som orsakade olyckan. Däremot har försäkringsbolaget vanligen rätt att använda domstolsväsendet för behörighet att begära återbetalning från den person eller enhet som har orsakat olyckan. Detta inbegriper möjligheten att få en dom till förmån för försäkringsbolaget och garnering lönerna för de svarande dess att skulden har betalats. Ett av målen om strikt försäkring är att minimera antalet rättsprocesser som framkommer vid olyckor med partier som inte medför Bilförsäkringar. I teorin är detta uppnås genom att ge ersättning till den försäkrade i utbyte mot ett förbund om att inte söka ytterligare rättsliga åtgärder. Försäkringsbolaget kommer ofta försöker att ta igen förlusten genom att först försöka ordna med betalningen med den skyldige. Skulle ansträngningar misslyckas, försäkringsbolaget kommer då söka gottgörelse enligt strikt försäkring lagar som gäller i den jurisdiktion.

Medan många människor tycker om strikt försäkring skall vara effektiv kritiker av denna typ av täckning hävdar att strikt bilförsäkring gör lite eller ingenting för att minska antalet inlämnade kostymer. Även om täckningen inte bidra till att minska risken för bilister att filen passar, öppnas talan i sin tur vägen för försäkringsbolagen att ta på rättsliga åtgärder. Samtidigt finns det påståenden som försäkringsgivare fortfarande höja premierna på no-fault försäkring, även om den försäkrade inte var fel och försäkringsbolaget inte lyckats ta igen förlusterna från den som orsakade olyckan.

När erbjöd strikt försäkringsskydd bör konsumenterna läsa villkoren för förvaltningen av täckning noga. Förutom att läsa och förstå försäkringsavtalet, är det också bra att bekanta sig med de lagar och förordningar som kommer att styra alla rättsliga åtgärder som kan vara inblandade i reglering av ett strikt försäkringsskada. Det gör det lättare att avgöra om täckningen är värt priset, och vad den försäkrade kan förvänta sig i form av konsekvenser, som i ökad premie.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.