Vad är marknadspositioneringen?

marknadspositioneringen är manipulering av ett märke eller en familj av varumärken för att skapa en positiv bild i ögonen på allmänheten. Om en produkt är väl positionerat, kommer det att ha en stark försäljning, och det kan bli att gå till varumärket för människor som behöver just den produkten. Dålig positionering, å andra sidan, kan leda till dålig försäljning och ett tvivelaktigt rykte. Ett antal saker är inblandade i marknadspositionering, med hela företag som specialiserat sig på denna verksamhet och arbetar med klienter för att positionera sina produkter på ett effektivt sätt. När en produkt släpps, måste företaget tänka längre än vad produkten är för när det gäller positionering. Det tycker också om vilka typer av människor som vill köpa produkten. Exempelvis kan en lyxbil tillverkare vara mindre intresserade av att främja tillförlitligheten, och mer intresserade av att körbarhet, vänder sig till folk som letar efter avancerade bilar som är roligt och spännande att köra. Omvänt, ett bolag som munvatten kan vilja gå till nedre delen av marknaden med ett tilltalande lågt pris, åtföljd av fordringar ber konsumenterna att "Jämför med det ledande märket" så att de kan se att produkten innehåller samma aktiva ingredienser som ett känt märke, till ett mycket lägre pris.

Market positionering är en svår process. Företagen måste se hur konsumenter uppfattar sin produkt, och hur skillnader i presentationen kan påverka synen. Periodvis kan företagen flytta, försöker anpassa sin uppfattning bland allmänheten. Exempelvis kan ett företag redesign produktförpackningar, starta en ny annonskampanj, eller en liknande verksamhet för att fånga en ny del av marknaden.

Företag också engagera sig i depositioning, där de försöker förändra uppfattning av andra märken. Även om direkta attacker mot konkurrerande varumärken är passa alla kan det vara olagligt om de inte utformats mycket noga, kan företag använda språket som "i förhållande till det ledande märket" eller "vi är inte som de andra varumärken. "En TV-annons, till exempel, kan däremot två pappershanddukar: varumärket i reklamen, och en" allmän "med ett paket som ser misstänksamt liknar ett populärt märke för pappershanddukar, men är inte helt identiska.

Strategi marknad positionering är en viktig del av forsknings-och utvecklingsprocessen. Marknadsavdelningen kan ge anteckningar under produktutveckling som syftar till att förbättra produktens position och även bestämma priset, där produkten ska säljas, och hur det bör utannonseras. Varje aspekt av produktens presentation kommer noggrant beräknas för att maximera sin position, med målet att marknadspositionering är dominans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.