Vad är ett Planner?

Det är en finansiell planerare uppgift att ge råd som rör privatekonomi, investeringar och pengar i allmänhet. Skillnad aktiemäklare och andra yrkesverksamma, en finansiell planerare inte får någon sorts provision för hans råd. I stället har han betalade en månatlig avgift som den som intjänats av en advokat eller revisor.

Finansiell planering handlar inte bara om att investera. Om en person är ute efter att tjäna mycket pengar på kort tid, är han förmodligen inte ute efter en finansiell planerare. En finansiell planerare mål är mer långsiktigt, för att ge realistiska råd att hålla en familj säkert väl förbi pensionsåldern. En finansiell planerare kan utföra flera olika roller beroende på hans licenser och certifieringar. Till exempel, om en finansiell planerare vill sälja aktier eller försäkring, måste han gå igenom alla lämpliga rättsliga kanaler för att göra det. Det finns de som skulle vilja värva råd av en finansiell planerare men är oroliga att de kommer att överlåta kontrollen över sin ekonomi till en annan person. Detta kunde inte vara längre från sanningen. Det är en finansiell planerare uppgift att leda, inte att ta över. Även om det kan vara i en persons bästa intresse att följa råden från en finansiell planerare, han har ingen skyldighet att göra det. En god finansiell planerare kommer att samarbeta med andra professionella rådgivare i ditt liv att bli en del av ett team. Om du regelbundet inhämta yttranden från advokater och revisorer, dina finansiella planerare kommer också att samarbeta med dessa yrkesutövare för att hålla ditt bästa för ögonen. Om du är intresserad av att välja en finansiell planerare, skulle det vara en bra idé att först identifiera dina långsiktiga mål och prioriteringar. Börja din sökning genom att fråga vänner, kollegor och släktingar för rekommendationer. När du har en lista med potentiella finansiella planerare, kontrollera deras identitet. Sök efter en erfaren yrkesman som är certifierad. Du kan kontrollera om det finns några svarta märken mot en viss finansiell planerare genom Certified Financial Planner Board of Standards, Inc. att de är online och lätt att hitta.

Glöm inte att be dina potentiella finansiella planerare om bakgrund och erfarenhet. Reda på om utbildning och tidigare anställningar. Var inte rädd för att be om flera referenser. När det gäller din ekonomiska framtid, kan du inte vara alltför försiktiga, och en tillförlitlig finansiell planerare kommer att vara mer än villig att lämna sådan information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.