Vad är ett ID-Monitor?

En identitet monitor är en tjänst som håller reda på någons kredit-fil, letar efter tecken på onormal aktivitet som kan tyda på en identitetsstöld pågår. Dessa tjänster erbjuds av många banker till sina kunder, med människor som betalar en avgift för att registrera sig identiteten övervaka tjänsten och de erbjuds även av utomstående organ. Kostnaden för dessa tjänster varierar, och det är blandade rapporter från konsument förespråkar om huruvida eller inte avtal med en identitet bildskärmen är värt kostnaden. En typisk identitet övervaka tjänst övervakar rörelserna på någons kredit fil varje dag. Det sänder ut meddelanden när nya konton öppnas stora inköpen görs, och den letar efter tecken på onormala utgifter mönster, till exempel, skulle en flagga sändas upp om någon som aldrig har spenderat några pengar på djurskötsel plötsligt börjar betala stora veterinär räkningar. Tjänsten övervakar också kundens kredit värdering, leta efter förändringar i kredit-värdering och ta reda på varför dessa förändringar har inträffat. Den snabba anmälan tillåter människor att snabbt vidta åtgärder om otillåten verksamhet sker i deras namn. Tjänsten kan erbjuda sig att hantera rapportering av otillåten aktivitet för sina kunder, eller så kan det ge människor den information de behöver för att bestrida att öppna nya konton eller blockera särskilda avgifter. Vissa tjänster utför också paraply försäkring så att människor inte hållas ansvarig för kostnader som uppstod under deras namn utan tillstånd.

Många identitet övervaka tjänster erbjuder även konsultation och hjälp till människor som behöver hjälp ansökan krav eller som vill ha information om hur de bättre kan skydda deras identiteter från stöld. Syftet med dessa tjänster är att arbeta 24 timmar om dygnet så att kunderna inte behöver, en av rekommendationerna från konsument förespråkar att skydda den personliga identiteten är att övervaka kredit poäng och aktivitet på någons kredit-fil, och en identitet skärm kan göra detta automatiskt.

Människor som har utsatts för identitetsstöld tenderar att vara mer benägna att anmäla sig till tjänster identitet bildskärm, eftersom de har upplevt identitetsstöld första hand och vill undvika en upprepning. Tjänsten kan också hjälpa offer för identitetsstöld reparera sina krediter betyg snabbt. Människor som inte har upplevt identitetsstöld kan dra nytta av sådana tjänster, trots att det är viktigt att uppmärksamma vem som erbjuder tjänsten, hur mycket som tas ut, och vilken typ av tjänster och täckning erbjuds.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.