Vad är en skuld / Asset Ratio?

skuld /tillgång kvoten är ett mått på ett företags övergripande finansiella hälsa. Den bestäms genom att den totala värde av tillgångar som den totala skulden, eller skulder. Antalet det ger berättar investerare ett antal saker.

Om fordran /tillgång förhållande nummer är över ett, investerare vet att flera av bolagets tillgångar är finansierade med lån i stället för eget kapital. Om antalet är lägre än ett, är det tvärtom. Om antalet är för långt över en, kan det vara en signal till investerare att företaget har för höga skulder och är inte värt risken, trots vad tillgångar får.

Om t. ex. Widget företag A har tillgångar på $ 1,5 miljoner amerikanska dollar (USD), men en skuld på 1 MUSD, skulle dess skuld /tillgång förhållandet vara 0,66. För många investerare kan detta vara en attraktiv nummer. Men om Widget Företag B har tillgångar på $ 1 miljon dollar och skulder på $ 1,5 miljoner USD, har en skuld /tillgång förhållande på 1,5. Den lägre skuld /tillgång förhållande till Widget Företag B kan leda till att många investerare nervös. Därför skulle de flesta företag vill förbättra den siffran, om möjligt. Om ett företag är för långt i skuld, som skulle kunna sänka sina obligationer betyg och innebär högre räntor för framtida skulder. Det kan förbjuda företaget att få några framtida lån alls, eller åtminstone leda till en högre kostnad för att göra affärer. Det finns saker som ett företag kan göra för att förbättra sin skuld /tillgång förhållande, exempel en skuld-aktier, ytterligare en nyemission eller försäljning av tillgångar för att betala ner en del av skulden. Företagen kommer att välja olika strategier beroende på omständigheterna och hur mycket de vill förbättra denna skuld /antal tillgång förhållandet. Vissa företag kan vara nästan där de vill vara och kan hantera sänka kvoten med kapital som redan finns.

En del företag klarar av att göra bra med en högre skuld /tillgång förhållande. Detta kan bero på flera orsaker. Först, kan företaget i en bransch som naturligtvis bär på högre förhållande som en kostnad för att göra affärer. Jämför den med sina konkurrenter kommer sannolikt att avslöja. För det andra kan det ha genomfört ett stort förvärv under den senaste tiden, vilket skulle kunna driva dessa nummer upp på tillfällig basis. Till slut, medan skuld /tillgång förhållande är en bra guide, måste det beaktas inom ramen för företagets specifika situation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.