Vad är en marknad på nära?

En marknad på nära (MOC) är en typ av marknad ordning som styr att försäljning eller köp av aktier bör ske så nära slutet av handelsdagen som möjligt. Marknaden på nära beställningar kan användas för olika skäl och på olika sätt. De flesta datorprogram som är utformade för att hjälpa människor att utföra ekonomiska transaktioner som erbjuder denna typ av marknad för som ett alternativ när de förbereder sig för att köpa eller sälja en aktie.

Market order i allmänhet är direktiven att köpa eller sälja aktier, helst till bästa möjliga pris. Det finns en rad skäl till att ha en marknad för att kunna utföras vid slutet av börsdagen. En av de vanligaste är viljan att utnyttja den uptick som kan inträffa vid slutet av handelsdagen, om en investerare vet att värdet av en aktie tenderar att öka i slutet av dagen, till exempel, han eller hon kan utfärda en marknad för att sälja i slutet av dagen för att utnyttja denna högre pris. En MOC får också utfärdas om någon misstänker att händelser som förväntas inträffa kommer att orsaka en ökning eller nedgång i priset på en aktie. Till exempel, om en tillverkare planerar att tillkännage kvartal, en marknad på nära kan en investerare att komma in eller ut lätt. Människor kan också utfärda denna typ av ordning, om de inte kommer att finnas tillgängliga i slutet av handelsdagen, och de tror att ett bestånd ska köpas eller säljas på marknaden är på väg att stänga.

På gång en situation känd som en obalans kan utvecklas. En marknad på nära obalans sker när ett företag utfärdar ett syfte att sälja eller köpa en stor mängd aktier, och företagets representanter kan inte fylla det att snabbt nog. I detta fall representanter offentliggöra information om obalansen nära slutet av handelsdagen, ge människor på handelsplats med en möjlighet att fylla i obalans. Sådana obalanser kan driva priserna uppåt respektive nedåt personer ändrar positioner utnyttja obalansen.

En marknad på nära säljer så kan pressa ner priset på lagret, eftersom det kan lastas till ett lågt pris för att uppfylla villkoren i ordning. Köporder, å andra sidan, kan driva aktiekurserna upp som folk jockey att fylla sin marknad på nära order och andra aktörer är medvetna om situationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.