Vad är en mäklarfirma?

En mäklarfirma, även kallad en mäklarfirma, är ett företag tillstånd att köpa och sälja aktier eller värdepapper. Agerar som mellanhand mellan köpare och säljare, sysselsätter en mäklarfirma typiskt mäklare som utför ett önskemål från företagets kunder som de avser handel med aktier. Mäklare tillhandahålls vanligen på provisionsbasis.

kommissionen de belopp som debiteras för köp och försäljning av värdepapper varierar med varje mäklarfirma. Ofta är priset per handeln vägledande för den servicenivå företaget erbjuder. Till exempel, en mäklarfirma avgiftsbelagd på nedre delen av skalan inte kan utföra handel så snabbt som en som tog ut högre avgifter. Samma sätt, ett företag som tog ut högre provisioner ger oftast mer personlig service. Förutom provisioner får en mäklarfirma avgift diverse andra avgifter. Dessa avgifter kan inkludera avgifter för överföring av tillgångar, att avsluta ett konto och ledningar pengar. Dessutom kan en mäklarfirma kräva betalning av IRA depåhållaravgifterna, samt årliga tjänster och avgifter i samband med perioder av inaktivitet i kontot. Beroende på den politik som mäklarfirma, en kunds konto kan också medföra en avgift för att ha underlåtit att uppfylla krav på lägsta saldo. En mäklarfirma kan erbjuda en mängd olika investeringsprodukter och specialisera sig på bara en eller två. Typiska alternativ inkluderar aktier, fonder och optioner, samt statliga och företagsobligationer. Over-the-counter () anslagstavla lager OTC kan erbjudas också. Det finns flera olika sätt att utföra affärer. En mäklarfirma kan välja att använda alla eller bara vissa av dem. Exempelvis kan ett företag göra det möjligt för handel via telefon eller via Internet, såväl som andra metoder. Förutom handeln med olika investeringsprodukter, en mäklarfirma som kan erbjuda vissa banktjänster. Dessa tjänster kan variera från svep penningmarknaden och kontrollera att skriva till visum och kort ATM. Kontanter förvaras i en mäklarfirma penningmarknadsinstrument konto kan medföra en högre ränta än pengar höll på ett vanligt bankkonto.

Ofta en mäklarfirma kan erbjuda marknaden forskning och investera strategier också. Även om mycket av den information som upptäcktes vid sådan forskning kan vara tillgängliga på Internet, har många individer inte tid eller lust att leta efter den. I sådana fall kan ha ett konto hos ett företag som bedriver djupgående investeringsanalys vara mycket fördelaktigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.