Vad är en inteckning mäklare?

Ofta människor förväxlar inteckning mäklare med långivare. En inteckning mäklare erbjuder lån produkter av olika långivare, medan långivaren står för det lån pengar till låntagaren. Huvudsak är en inteckning mäklare lån leverantör som fungerar som en förbindelselänk mellan låntagare och långivare. En mäklare kan arbeta inom ett företag eller oberoende. En inteckning mäklare inte lån pengar. Istället arbetar han eller hon med låntagare, att hjälpa dem att hitta ett lämpligt matchade hypotekslån. Vanligtvis kommer en inteckning mäklare lära behov av låntagaren och göra arbetet att handla för bästa lånet mycket av långivare som erbjuder den typen av lån. Mäklare arbetar oftast med flera långivare, försöker hitta rätt långivaren med varje enskild kund. Vissa mäklare har faktiskt hundratals långivare kontakter. Eftersom de har så många långivare att välja bland, mäklare är mer benägna att hitta lån till låntagare med särskilda behov, såsom problem krediter, än enskilda långivare.

Mortgage mäklare emot ansökningar från låntagare och försöker låsa i priser och villkor med långivare. De ger också krävs statliga och federala upplysningar. Dessutom mäklare samla in alla nödvändiga handlingar, inklusive men ej begränsat till, kreditupplysningar, kontroller sysselsättning, avslöjanden tillgång och bedömningar egendom. När en ansökan fil anses komplett gjort inteckning mäklare det till den långivare, som sedan hanterar lån godkännande och utbetalning.

Ofta kommer en inteckning mäklare tillhandahålla grundläggande Credit Counseling i ett försök att hjälpa låntagare med rättelse kredit frågor. Han eller hon kan också ge råd låntagarna på sätt att få bättre låneränta. Mäklare besvara frågor och hjälpa låntagare att förstå både ansökningsprocessen och detaljer lån också. Den inteckning mäklare erbjuder endast hjälp innan lånet är klar. När låntagaren har fått en inteckning, är mäklaren praktiken sätts ur spel och alla frågor måste ställas för kreditgivaren.

Mäklare tjäna provision i utbyte för att väcka låntagare och långivare tillsammans. Vanligtvis är det mäklarens provision betalas indirekt av köparen, i form av stänger kostnader eller extra poäng lån. Den inteckning mäklare får betalt när lånet är stängd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.