Vad är en insättning Multiplier?

Deposit multiplikatorer är en strategi som tillämpas när det är nödvändigt att fastställa hur mycket pengar som skapas i penningmängden i en bank. Det belopp som således bidrar till att banken bibehåller åtminstone det lägsta beloppet av medel på sidan att uppfylla alla myndigheternas bestämmelser när det gäller verksamheten vid institutionen. Beräkna deposition multiplikator också hjälper banken att veta vad överskott eller överskjutande medel finns till hands för att ge lån till privatpersoner och företag.

För att få fram insättning multiplikator, är det viktigt att känna till aktuell status bankreserver samt inlåning på sidan. Genom att bestämma förhållandet mellan reserver och fyndigheter, är det möjligt att komma fram till det nuvarande kassakravsprocent som kommer att gälla i den rådande ekonomiska situationen. Fyndigheten multiplikator anses normalt vara ungefär en fjärdedel av den beräknade kassakravsprocent, även om den exakta förhållandet kommer att fluktuera när de ekonomiska villkoren förändras. I USA, förordningar beträffande funktionen av finansiella institut gör det nödvändigt för bankerna i Federal Reserve System för att arbeta med funktionen av en insättning multiplikator. Andra banker i landet även funktion inom samma riktlinjer. Förmånen för detta arrangemang är att bankerna har tillräckligt med resurser till hands för att tillhandahålla tjänster till sina kunder och kunna skriva nya lån och inteckningar som ett sätt att generera större intäkter.

Förutsatt att nuvarande kassakravsprocent 25%, en bank i USA skulle vara skyldig att vidta $ 4,00 dollar för varje dollar som kommer till användning för lån och andra finansiella tjänster som bank-institutioner. Denna typ av förhållande hjälper till att hålla en viss balans mellan mängden reserver tillgängliga för användning och storleken på reserver som utnyttjas för att förlänga lån och andra lån som en del i processen att få mer pengar till institutionen.

Fyndigheten multiplikatoreffekt är inte ett fast belopp. Beroende på mängden reserver och inblandade inlåning, multiplikatorn kan vara högre eller lägre. Av denna anledning är de inblandade variablerna utvärderas kontinuerligt, vilket gör att banker att göra justeringar som behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.