Vad är en försäkring Betyg?

En försäkring poäng är ett nummer som återspeglar någons försäkringsrisk. Ju högre försäkring poäng, desto lägre risk, och människor som är låg risk i allmänhet har lättare att få försäkring. Höga betyg innebär också att försäkringen blir billigare, eftersom försäkringsbolaget är spel som någon med en högre försäkringskostnader värdering kan aldrig göra anspråk, vilket innebär att försäkringsbolaget inte behöver betala ut på politiken.

Metoden används för att komma fram till en försäkring poäng är ganska oklar, och försäkringsbranschen har kritiserats för att vara så förtegen om det. Flera oberoende organ såsom Fair Isaac beräkna försäkring betyg och försäkringsbolag använder också interna system för värdering människor. Detta innebär att en persons värderingar kan variera ganska kraftigt beroende på vilket system som används, ungefär som en kredit värdering.

Credit betyg faktiskt spela en roll i försäkring räknandet. Försäkringsgivarna tror att människor med god kredit mindre av en försäkringsrisk. Även människor kan finna detta påstående tvivelaktiga, är det faktum att försäkringsbranschen hög grad bygger på mycket noggranna statistiska analysen eftersom målet med ett försäkringsbolag för att undvika att betala ut om politik när det är möjligt. Därför, om ett försäkringsbolag har funnit att det finns ett samband mellan en hög kredit-värdering och en låg försäkringsrisk är chansen stor att det är definitivt fallet.

Försäkring historia också går in i försäkringen poäng. Att göra anspråk på en politik som gör poängen att sjunka, och folk som inte har varit försäkrad särskilt länge kommer också att ha en lägre poäng, eftersom försäkringsbolaget inte har tillräckligt med uppgifter om huruvida personen är en risk. Den typ av försäkring kan spela en roll liksom, någon försäkring ofta en stulen bil kommer att finna denna försäkring tenderar att bli högre på grund av den ökade risken, till exempel, och någon köper hemförsäkringar i ett område där fordringar ofta får också ett droppe i hans eller hennes försäkring poäng.

Folk kan be att få se sina försäkringar poäng, men de bör vara medvetna om att de inte får veta vilka poängsystem användes. Det är inte heller en fullständig, detaljerad lista över de faktorer som påverkar en försäkring poäng. Någon som har ett lågt värde kan vara bra att be en försäkringsagent om det är något han eller hon kan göra för att höja poäng, som regel, att förbättra sin kredit värdering bör också orsaka en försäkring poäng att öka, eftersom de två är nära länkade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.