Vad är en Whisper nummer?

Whisper tal inofficiella resultat tal som är relaterade till ett visst lager eller investeringar alternativ. De viskade antal utgör vanligen sin väg runt en given marknad och ibland kan vara motivationen för investerare att agera på en puckel och köpa eller sälja ett visst värdepapper. Även om dessa rykten inkomster siffror kan ha en viss grund i själva verket är de mer allmänt resultatet av spekulationer som får eller inte får vara logiskt eller praktiskt. En viskning nummer kan göra avrundas till investerare och mäklare på flera olika sätt. Tidigare har dessa påstådda vinst tal delas av word of mouth. En investerare hör talas om ett prognostiserat resultat baserat på några spekulerat faktorer och fastställer att det faktiskt kan finnas grund för prognosen. Han eller hon passerar sedan tipset om att andra, som i sin tur också distribuera viska nummer till sina medarbetare. Så småningom kommer viska antalet blir allmänt kända. I detta ögonblick finansexperter normalt kan sprida lite ljus över kvaliteten på viska nummer, och därmed förhindra ytterligare spekulationer i frågan.

Ett annat vanligt sätt att dela en viskning siffra idag innebär Internet. Webbplatser om viska siffror har vuxit upp under senare år. Många av dessa platser kommer att innehålla anslagstavlor som gör det mycket enkelt att dela en spets med andra medlemmar och besökare till styrelsen. Även i vissa fall dessa message boards modereras, de är oftare öppen för postning av en annan medlem utan behov av meddelanden som skall filtreras eller kvalificerad.

En del av lockelsen med viska siffror är att de ofta är mer spektakulära i sina krav än de prognoser som finansanalytiker. För investerare som är villiga att ta en större risk med sin handel, viska siffror ofta ger en tankeställare. Men även de mest äventyrslystna av investerare kan dra nytta av att undersöka bakgrunden till ett visst viskande antal grundligt innan de agerar på spetsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.