Vad är en Utdelning Capture?

En utdelning fånga är en strategi för att köpa och sälja aktier som är nästan redo att fastställa en utdelning. I allmänhet kommer ett börsnoterat bolag deklarera sin utdelning på ett visst datum, och sedan säga att utdelningen utbetalas till alla aktieägare med registrering på en viss dag i framtiden. De som försöker köpa aktier enbart för att få betalt en utdelning, sedan sälja, sägs vara att delta i en strategi för utdelning fånga, eller utdelning handel.

vanligen under ett möte med styrelsen, ett bolag kommer att presentera sitt resultat på kvartalsbasis. Sedan en utdelning kommer att godkännas, om företaget hade ett lönsamt kvartal. Ett tillkännagivande av denna kommer sedan att offentliggöras genom ett pressmeddelande eller presskonferens. Större företag kommer att få dessa nyheter som ofta påpekas av finansiella publikationer och tv-stationer inriktade mot affärsnyheter. kan t. ex. Widget Inc. tillkännage ett $ 1 US-dollar (USD) utdelningen den 1 juni. Detta kan betalas ut den 30 juni till samtliga aktieägare på rapporten den 15 juni. Den 15 juni deadline kallas fritt utdelning-det datum då aktieägarna inte längre kan ta ut en utdelning. Således kommer de som vill försöka att delta i utdelningen fånga stå i kö nära slutet av dagen den 14 juni för att försöka köpa detta bestånd.

Nyckeln till att dra med en strategi utdelning fånga beroende av att kunna sälja beståndet till det pris näringsidkaren betalat, eller till ett pris som inte är väsentligt lägre än vad som betalades ut. För att göra detta, handlare vill ofta vänta så länge som möjligt innan köp för att undvika stora fluktuationer på marknaden. Det enda problemet med detta är att när ett lager går exklusive utdelning, att betalningen dras från den aktiens värde. Därför en aktiehandel på $ 50 dollar, efter ex-utdelning, kommer att värderas till $ 49 USD. De som använder en strategi utdelning fånga satsar på att aktiens verkliga värde ligger närmare vad antalet var innan det ex-utdelning och att beståndet ska återhämta och värdeökningen på en relativt kort tid.

Även om utdelningen fånga strategi som främjas i några böcker som ett sätt att bli rik på aktiemarknaden, många ekonomiska rådgivare avråder denna strategi. Det skulle ta en betydande mängd studier, och lite tur, att komma med bestånd som konsekvent skulle behålla sitt värde nog att göra denna strategi lönar sig. Ytterligare, en marknad som fluktuerar vilt skulle göra att anställa en utdelning fånga strategi ännu svårare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.