Vad är en Capital Resurs?

Kapitaltillgångar anses ingå i tillgångar som används i processen för att producera varor eller tjänster som en del av en affärstransaktion. Även de tillgångar som kan anses vara ett kapital resurs är mycket omfattande, är det viktigt att notera att inte alla tillgångar kapitalresurser. Det finns några grundläggande kvalifikationer som styr vilka tillgångar som väl kan kallas ett kapital resurs. En av de grundläggande kriterierna för en tillgång som skall betraktas som ett kapital resurs avser långvarig användning av tillgången i produktionen av varor och tjänster. I allmänhet ett kapital resursen förväntas stöd i skapandet av produkter för en längre tid. Tillverkar maskiner är ett utmärkt exempel på ett kapital resurs, liksom stöd utrustning som används för att hålla maskinen i gott skick. Faktum är att den byggnad som inrymmer maskinen kommer också att räknas som ett kapital resurs.

Ett kapital resurs kan också definieras som något som stöd i lagringen av färdiga varor, i väntan på försäljning och leverans till kunder. Av denna anledning kommer ett lager betraktas som ett kapital resurs, särskilt om tillverkaren äger rum. Stödstrukturer som stöd i kraft eller makt som behövs för att köra de maskiner som används i produktionen kan också ingå som en huvudstad resurs. Dammar som bidrar till att producera el för fabriken verksamheten uppfyller de grundläggande kriterierna för ett kapital resurs.

En viktig resurs som vanligen inte betraktas som ett kapital resurs är kalla, hårda kontanter. Pengar, i nästan vilken form kan inte anses vara ett kapital resurs. Detta beror på att valutan är det medium som möjliggör förvärv av ett kapitaltillskott resurs, snarare än att resursen korrekt. Även om pengar är nödvändiga för funktionen av alla företag, inte valutan inte direkt leder till produktion av varor och tjänster. Dessutom kan pengarna inte användas för att ge kraft eller makt till de maskiner som faktiskt producerar färdiga produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.