Vad är en Balloon Betalning?

En ballong betalning är ett stort engångsbelopp. Det görs antingen med bestämda mellanrum, eller, mer vanligt, i slutet av ett långfristigt ballong lån. Ballong betalningar är vanligast i bolån, men kan fästas på bil och personliga lån också. I utbyte mot denna stora slutbetalning, den person som tar ut lånet skördar ett antal fördelar. Vanligtvis är det ursprungliga beloppet i kontanter som måste lägga ner mindre än den skulle vara under en standard låneavtal. Men kanske ännu viktigare, har denna typ av lån ofta en lägre ränta under hela lånets löptid och mindre månatliga betalningar.

Ballong lån är idealiska för personer med god investering förnuft och förmågan att klokt hantera och ransonera sina utgifter. Genom att frigöra kapital som kan användas för att betala ner högre räntor och göra större betalningar, ballong lån ger en kunnig investerare möjlighet att använda detta kapital för att spara pengar. Dessa lån gör mycket känsla för individer väntar finansiell oväntade någon gång i framtiden. Detta kan bero på en stor skatteåterbäring, ett arv eller en förväntad utdelning. Oavsett källa, om den nuvarande kassaflöde är vägledande för framtida kapitalinnehav, en ballong betalning kan vara ett intelligent val.

De flesta långivare kommer att vilja ha någon slags försäkran om att den slutliga kapital för ballong betalning kommer visas, även om vissa långivare friare med beviljande av ballong lån. Det är absolut nödvändigt, om en stor summa pengar förväntas inte visas, för att låntagaren extra noga med att avsätta ett minimibelopp varje månad för att garantera att han eller hon kommer att få pengar när ballongen betalning kommer betalas.

På grund av detta, investera sparade kapital i riskfyllda marknader rekommenderas inte till dem på en ballong betalningsplan. Istället föreslås att placera extra pengar i säkra tillväxten arenor. Med tanke på de långsiktiga karaktären på de flesta lånen ballong betalningar planeras på, är detta sällan ett problem.

Många långivare gör det möjligt för låntagaren att omvandla sitt ursprungliga ballong lån till ett mer traditionellt lån struktur på eller nära Datum ballongen beloppet förfaller till betalning. Låntagaren bör se detta är ett alternativ innan du tar ut lånet, dock. Han bör också vara säker på att han är villig att riskera refinansiering till mycket högre räntor när den tiden kommer, innan han tar steget.

lån ballongen och tillhörande ballongen betalningar kan vara mycket attraktiva på grund av sin extremt låga räntor, men de är ofta ses som alltför riskfyllt för de flesta första gången låntagare. Om en låntagare inte är helt säkert att han kan hantera riskerna med ett hotande ballong betalning, kan han eller hon vill titta på ett annat alternativ, såsom en justerbar ränta inteckning (ARM). VAPEN bära lika låga räntor, och risken är att de inte är fasta, och så kan fluktuera vara högre än gällande marknadsräntor. Många låntagare har ont när räntorna på sina armar hoppa plötsligt, bör dock så omfattande forskning utföras vid behandlingen av eventuella lån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.