Vad är Wage Utmätning?

Wage kvarstad avser avlägsnande av medel, vanligtvis genom domstolsbeslut, från en anställds lön för att uppfylla vissa finansiella åtaganden. I vilken mån garnering är laglig beror på land och i USA vid varje stat. Även om alla stater har bestämmelser för vissa typer av lönen kvarstad, som till exempel att betala underhåll till barn eller skatter, bara vissa stater tillåter lönerna att sänkas för andra saker som att betala pengar som tillkommer långivare eller pengar man är skyldig i civila domstolsprocesser.

Alla amerikanska företag måste uppfylla krav på löner kvarstad, och dessa oftast kommer från familjen domstolar eller andra statliga organ såsom Internal Revenue Service. Obetalda studielån också ofta komma under denna rubrik. Lönerna kan minskas med vissa procentsatser, och i vissa fall med så mycket som hälften av din lön. Istället för att låta den anställde till kontanter full lön och betala tillbaka skulder, oftast det företag som anställer en person tar bort det aktuella beloppet, skickar det till rätt person eller myndighet, och sedan gör en kontroll till arbetstagaren för resten.

naturligtvis undvika lönen kvarstad är en bra målsättning, men det kan innebära att kunna bilda rimlig uppgörelser med vem som helst till vem en person är skyldig pengar. Vanligaste orsakerna till varför lönerna kvarstad för saker som barn eller makar stöd uppstår beror på att personen har tidigare visat att de är ovilliga att betalningarna som beslutats i domstol. Skall rätten förordna att pengarna kan tas direkt från en lönecheck, eftersom sannolikheten för att utbetalningar av stöd är lågt. Samtidigt är det viktigt att undvika lön kvarstad genom att se eller följa domstolsbeslut, är det också mycket viktigt att människor inte försöker undvika att deras lönecheckar minskas genom att arbeta illegalt. Tråkigt nog vissa människor fungerar under bordet, där de inte har dömts för att utbetalas för att undvika att drabbas lön kvarstad. Detta kan bara leda till mer böter, och i vissa fall kan leda till konfiskering av egendom, om pengar inte kan hittas.

Ett annat sätt man kan stoppa några försök lön kvarstad är genom att lämna in konkursansökan. Detta kommer oftast bara arbeta för att tillfredsställa privata skulder från fordringsägare. Det fungerar inte med studielån, och konkurs hindrar inte att många människor från att fortsätta att betala underhåll till barn. Men om massiv kreditkort skulder håller på att samlas in genom kvarstad det kan vara ett sätt att komma ur den konstanta betalningar och slut debt obligations.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.