Vad är Situationsanpassat Poverty?

Situationsanpassat fattigdom är en tid av fattigdom orsakad av situationella faktorer, till skillnad generationerna fattigdom, vilket är en form av inrotade fattigdomen som kan omfatta flera generationer av en familj. Det finns ett antal skäl till situationsanpassat fattigdomen att växa fram, men några av de vanligaste är: skilsmässa, makens död, hälsa oväntade utgifter, och förlusten av ett jobb. Dessa okontrollerbara händelser kan leda till en spiral av händelser som leder till en period av situationsanpassat fattigdom. att förstå skillnaden mellan generationerna och situationsanpassat fattigdom är avgörande för personer som arbetar med de fattiga och fattigdom förespråkar. Människor i olika typer av fattigdom tenderar att närma sig sin fattigdom på olika sätt, och de kan ha mycket olika värderingar och prioriteringar. Genom att trampa på de fattiga i en region kan aktivister ibland gör mer skada än nytta, även om de tror att de försöker hjälpa. Någon upplever situationsanpassat Fattigdom är ofta en högre utbildningsnivå än människor som upplever förankrade fattigdom. Han eller hon är också typiskt förtrogen med komplexa dolda regler och sociala koder i medelklassen, och denna kunskap kan vara till hjälp när den personen försöker hantera situationen. Människor i situations fattigdom är också mer benägna att få hjälp att falla tillbaka på, i form av familjemedlemmar och stödjande människor i samhället, och detta kan göra en enorm skillnad.

Situationsanpassat fattigdom kan vara ansträngande, synnerhet utan ett stödjande nätverk. För personer som har arbetat hårt hela sitt liv, kan det också vara extremt deprimerande, eftersom det kan verka som om allt kommer att tas bort utan uppenbar anledning. Många som arbetar med människor i fattigdom påpeka att situationsanpassat fattigdom är en allvarsam läxa, eftersom det kan eventuellt slå någon, många i medelklassen, till exempel, är bara en katastrof från situations fattigdom.

Getting out of kortsiktiga fattigdom kräver vanligen att identifiera och ta itu med orsaken, och söker sig sysselsättning som bidrar till att lindra situationen. I många kulturer är stöd till personer i Situationsanpassat fattigdom i form av tillfälliga regering förmåner, platsförmedlingsstöd, banker mat, och så vidare, i hopp om att förhindra att människor faller mellan stolarna. Om situational fattigdom är långvarig, den har en potential att bli generationerna, vilket är något som de flesta förespråkare vill undvika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.