Vad är Medium Grain Rice?

När man talar riskorn, de hänvisar oftast till längden av en typisk riskorn. Det finns många korta ris sorter, och långkornigt också. Mellan kort och långkornigt versioner, olika medium typer ris existera.

Normalt mellankornigt ris är något större än långkornigt ris, men också kortare, är cirka sex millimeter per tum en medelgod gissning. Vanligtvis riset är ungefär tre gånger så länge som den är bred, alltså bredden på dessa korn tenderar att vara cirka två millimeter. Det finns flera olika typer av ris som faller i Mellankornigt klassificering, inte bara en enda sort. Dessa kan variera i smak och mängd av gluten, så du vill veta vilken typ du ska köpa för att tjäna medium ris som bäst kompletterar måltiden du förbereder. Den Rissorter att kan klassas som Mellankornigt inkluderar:
  • Kalifornien Mellankornigt
  • Södra Mellankornigt
  • Kalifornien Mochi
  • indiskt basmatiris

Chefs tenderar att hänvisa till Kalifornien eller södra versioner av medium ris, som sant Mellankornigt, eftersom de är mycket olika från Mochi eller basmatiris. Kaliforniens Mellankornigt får veta så calrose, och kräver växande regioner som har speciella klimat där vädret är tempererat. Växande regioner återfinns California, delar av Korea och Kina, Japan och Australien. När riset odlas i andra länder än USA, det är ofta populära äter ensam, och favoriserade eftersom det smakar intetsägande, speciellt vitt ris versioner. Det tenderar att bli mjukare och lite mer trögrörliga än andra rissorter, särskilt många långkornigt typer. I motsats Södra mellanbygden ris är inte riktigt lika mjuk, eller klibbigt. Medan Kalifornien versionen är en Japonica stam av ris, Södra versioner från indica strain. Riset tenderar att ha mer smak, och är oftast mer gulaktig än vit kokt (i vitt ris versioner). Det är populärt i södra USA, och är vanligtvis inte äter själv utan följer med kött eller bönor med såser. Du kan använda Södra Mellankornigt i recept på röda bönor och ris, till exempel.

Arborio ris har en del liknar i Kalifornien medium ris, men det är väldigt olika när kokta. Utsidan av säden blir krämig medan insidan förblir något fast. Arborio ris är särskilt populär i Italien, och ofta används i rätter som risotto.

Mochi riset verkligen skiljer sig från de andra typerna. Det kallas klibbigt ris och gynnas av dess sötma, och eftersom riskornen fastna så bra med varandra. Njuter man också dess sötma eftersom den tenderar att ha en högre gluten innehåll och det används i en mängd olika asiatiska rätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.