Vad är Materiella Net Worth?

Materiella nettoförmögenhet är en beräkning som kan gälla både privatpersoner och företag. För individer, men formeln är ganska lätt att beräkna. Din materiella kapital är summan av alla saker du äger som är påtagligt, som en kassabehållning på ditt bankkonto, ditt hem, din bil eller annat fordon, och något annat som kan hämta pengar ska du inte kan betala dina skulder . Vanligtvis materiella nettoförmögenhet, särskilt när du ansöker om lån eller kredit, omfattar inte småsaker. Den drar också några skulder eller åtaganden från vad du är skyldig. Om du betalar ut en bil, till exempel, skulle skulden som inte dras från värdet på bilen, och bara ditt eget kapital i fordonet skulle vara en del av materiella nettoförmögenhet. i företagen, materiella nettoförmögenhet är också utvärderas av saker som kontanter, inventering i verksamheten, och både små och stora egendom av verksamheten. Från detta belopp dras skulder och immateriella tillgångar. Det finns en lång lista över saker som kan betraktas som immateriella tillgångar. Bland dessa finns några patent och immateriella rättigheter, vilka saker som kan tjäna pengar i framtiden, men inte gör det nu. Den innehåller också något som kallas goodwill. Goodwill är i huvudsak en affär rykte som motsvarar kundernas intresse för ditt företag. Om du säljer ett företag, och du har inventering, kanske du kan hävda att goodwill som gör ditt företag en bättre affär, eftersom du har en stadig och pålitlig kundbas. Å andra sidan, om du få ett lån, är det inte räknas eftersom goodwill är instabil. Istället tenderar långivare att titta på egendom verksamhet just bygger på hur mycket denna fastighet skulle hämta om alla tillgångar likviderades omedelbart. Kundlojalitet har föga att göra med detta, och kan därför inte räknas som en del av materiella nettoförmögenhet. P

Långivare är intresserade av riktiga nettoförmögenhet eftersom de kan bli tvungna att avveckla dina tillgångar om du oförmögen att betala din skuld till dem. Detta värde tenderar att variera från den tid det beräknas först. Ägarförhållandena kan vara värt mer eller mindre beroende på marknaden och den åldrande egendom och inventering belopp kan förändras. Nya maskiner ditt företag äger bli gamla maskiner så småningom, och är inte värda lika mycket. Å andra sidan kan fastighetsinnehavet gå upp i värde ju längre man håller dem. Alltså en beräkning av materiella nettoförmögenhet i dag inte utgör ett statiskt mycket ekonomiskt värde i ditt företag.

Därför Långivare kan vända sig bort företag som söker lån om de inte har betydande kassabehållning som lätt skulle kunna täcka lån. Alternativt kan de kräva företagare att personligen få lån genom att lägga till konkreta nettovärdet av deras personliga egendom. Detta innebär att brist på återbetalning kan kosta dig både ditt företag och din privata innehav. När ett företag inte går bra, bör du överväga om det är värt att lägga upp din personliga tillgångar och egendom som säkerhet, eftersom detta innebär större finansiell risk för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.