Vad är Loan rehabilitering?

Loan rehabilitering är att återhämta ett lån som gått i standard och ger lånet aktiva igen. I de flesta fall kommer processen för varje typ av rehabilitering av lånet innebär upprättande av nya riktlinjer för återbetalning, refinansiering den nuvarande balansen skulden, och kräver tillsats av en cosigner att låneavtalet. Lån rehabilitering är oftast förknippas med studielån, även om processen kan användas med nästan alla typer av lån.

studielån rehabilitering uppstår vanligen när före detta studenter har misslyckats med att göra utbetalningar i tid på sina studielån. Som ett resultat är lånen förklarats vara försenade av långivaren. För att förhindra ytterligare rättsliga åtgärder, fd student och långivaren väljer att arbeta igenom ett program för omstrukturering av lån. Många länder har studielån rehabilitering program som anger hur lånet kan uppdateras, vad det innebär i omstruktureringen av förfalloplanen, och definiera de åtaganden som kreditgivaren och gäldenären är överens om att acceptera som en del av villkoren för rehabilitering . En gemensam bestämmelse i många rehabilitering studielån strategier är att betalningarna inte längre går direkt till den ursprungliga långivaren. Istället gäldenären betalningar framåt till en statlig myndighet. Betalningarna är i sin tur skickas till nuvarande långivare, vilket kan vara en annan statlig myndighet eller en privat långivare som ingår avtal med regeringen för att finansiera återupplivat studielån.

Lån rehabilitering kan också inträffa med andra typer av utlåning situationer. Företag som har låtit ett lån att gå in standard kanske kunna använda olika finansiella nätverk för att dra ut lånet ur standard och arrangera nya betalningsalternativ som finns inom den typ av verksamhet till ära. Vissa finansiella institutioner kommer också att arbeta med enskilda personer att dirigera en fallerande inteckning genom någon form av bostadslån rehabiliteringsprogram, förebygga behovet av avskärmning. Det finns federala lån rehabilitering program som kan hjälpa människor i stort behov, såsom medborgare som har förlorat jobb eller är oförmögna att uppfylla sina skyldigheter på grund av en längre sjukdom som gjorde det omöjligt att arbeta. I allmänhet kommer ett lån rehabiliteringsprogram av något slag syftar till att skydda både kreditgivaren och gäldenären genom att ge en nystart för båda parter. Gäldenären har möjlighet att sätta tidigare ekonomiska frågorna bakom honom eller henne, och göra en nystart. Långivaren undviker kostnader och tidsåtgång som sammanhänger med uppgift att ersättning via lagliga kanaler, en process som ofta ger mer ekonomisk börda för långivaren.

Generellt har gäldenären en möjlighet att dra ett lån av standard och gör detta förnyade ansträngningar för att betala sin skuld. Bör gäldenären underlåter att följa villkoren för lånet rehabilitering, kommer lånet att återgå till standard status och långivaren har rätt att gripa alla lagliga medel för att samla in det utestående beloppet, plus eventuell ränta och straffavgifter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.