Vad är Identity övervakning?

ID-kontroll är en process som syftar till att minimera möjligheten för identitetsstöld inträffa. Syftet med denna typ av verksamhet är att stoppa processen med att identifiera stöld så snabbt som misstänkt aktivitet blir uppenbar. Idag finns ett antal identitetsstöld övervakningstjänster som hävdar att skydda inte bara den personliga identiteten hos en individ, utan också förhindra kredit stöld. Det finns flera fördelar med effektiv identitet övervakning. En av de främsta fördelarna har att göra med att skydda det goda namn individen. När identitetsstöld äger rum, är det mycket lätt för bedragare att begå brott eller andra handlingar som skadar anseendet hos den verkliga ägaren av identitet. I vissa fall kan det ta år och en hel del pengar för att ångra den skada. En annan fördel med identitet övervakningen är att hindra uppkomsten av ett antal bedrägliga kreditkonton. Om man utgår från den person vars identitet är stulen har gedigen kredit, kommer den straffrättsliga snabbt öppna ett antal kredit konton utan deras vetskap eller godkännande av den rättmätige ägaren till identitet. Detta kan leda till skapandet av en enorm skuld att individen får kännedom om när långivare börjar loggar negativ feedback som gör sitt sätt att kreditupplysningar, eller när långivare börjar att kontakta enskilda för betalning. Som med skador på rykte offret, kan det ta år att reda ut en komplicerad kedja av skulder sprang upp på grund av identitetsstöld.

Många människor vänder sig till tjänster som erbjuder identifiera övervakningsprogram. I teorin, dessa hjälper till att övervaka ovanliga aktiviteter som omfattar kundens namn eller kredit. När något misstänkt observeras tjänsten kontaktar klienten att bedöma om åtgärderna är berättigade eller sker utan hans eller hennes vetskap och medgivande. Om kunden inte upphovsmannen till verksamheten, tar tjänst åtgärder för att stoppa transaktioner på en gång, effektivt kan bekämpas försöket till identitet och kredit stöld. Det är inte alla övertygade om att identiteten övervakningstjänster är särskilt effektiva. Även om det finns Värderingar används i reklam för dessa tjänster, finns också ett antal tidigare kunder som haft dåliga erfarenheter med program identitet övervakning. En del av den pågående problemet är att denna typ av tjänster är inte utrustade för att övervaka alla typer av bedrägeri identitet verksamheten, vilket skapar klienter utsatta för åtminstone några gemensamma strategier som används i arbetet med identitetsstöld.

Som en generell regel kan privatpersoner praktiken effektiv övervakning identitet genom att kontrollera sina kreditupplysningar regelbundet och använda online-tillgång till övervaka aktiviteten på bank-och kreditkort konton. Konsumenterna bör också vara mycket försiktig när du lämnar ut personlig information såsom födelsedatum, personnummer och andra konfidentiella uppgifter som kan användas i processen för identitetsstöld. Även något tidskrävande, kan dessa enkla rutinerna för övervakning begränsar kraftigt möjligheten för identitetsstöld och alla problem som går längs med stöld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.