Vad är Half-Dollar Mynt?

I USA är halv-dollar mynt även kallad femtio cent styck, och dessa har varit en del av den amerikanska valutan sedan en kort tid efter det att USA blev självständigt och etablerat sin egen regering. Dokumentation om tidigare valuta visar att första halvåret präglades dollar mynt 1794, men den ursprungliga konstruktionen övergavs snabbt för ett mynt som visade en draperad byst på framsidan och en örn på baksidan. Genom USA: s historia har det funnits åtta olika mönster, och mynten har gjorts i flera metaller. Det var allmänt förrän ganska nyligen, för halv-till dollar mynt görs främst av silver. Värdet av silver snart gått om värdet av myntet, och i mitten av 1960-talet försökte USA att göra en billigare version av myntet att folk kan spendera i stället för att smälta ner eller spara. Utformningen av myntet från 1964 om är något annat också. Efter mordet på president John F. Kennedy, föreslogs det att han skulle vara med på ett mynt, och förslaget följdes. Första Kennedy halv-dollar mynt var mestadels silver, och en 1964 mynt är väl värt besitter. Efter 1965 dock den halva dollar mynt gjordes endast av koppar och koppar-nickel legering som kallas cupronickel. p

Half-dollar mynt för närvarande inte används så ofta. Även om de flesta förändringar lådor i kassaapparater har ett avsnitt halv dollar, kanske många kassörskor inte kunna identifiera det, samt de flesta butiker med kassaapparater lagra andra saker i det avsnittet. Det är inte vanligt för företag att använda halv dollar när de gör förändringar. Dessutom finns det vissa saker som parkeringsautomater, telefonautomater, och automater, som inte accepterar dem. Ett undantag från detta är i många kasinon. Vissa spelautomater fortfarande kan acceptera en halv dollar mynt, och de används ofta som antes i poker. I huvudsak är dessa mynt inte cirkulera mycket ofta, men bankerna har dem och dess möjlighet att be för dem. De får inte vara mycket användbara, så de flesta människor som vill ha förändring i stora mängder blir kvartal istället.

Å andra sidan, en person som råkar vara en magiker kanske vill ha en leverans av halv-mynt dollar. Med en diameter över en tum (2,54 cm), anses de vara idealiska för mynt trollkonster, och de är säkert mer synlig för magi visar än är kvartal. Magiker är inte de enda som kan vara intresserade av dessa mynt. Många människor vill ha en eller två av dessa eftersom de inte ära president Kennedy, eller helt enkelt för att de har en behaglig tyngd i handen och är sällsynta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.