Vad är Blue Chip Stocks?

Om du anser att investera på aktiemarknaden, kan du ha hittat själv undrat hur blue chip bestånd kan hjälpa dig uppnå dina finansiella mål. Blue Chip bestånd få sitt namn från poker-ett spel där de blue chips anses vara den mest värdefulla. När du investerar i Blue Chip stockar skall du investera i företag som är väletablerade . De har stabila intäkter, hög kreditvärdighet, och minimala skulder. De äger också diversifierade produktsortiment och en stark kundbas. Den största fördelen med blue chip bestånd är att de är relativt säkra, stabila investeringar. När du köper aktier i ett bolag som Wal-Mart, Disney, McDonalds, Microsoft, eller Coca-Cola, kan du vara ganska säker på att du får en avkastning på din investering. Faktum är blå chips anses vara nästan ett "Sure Thing" på aktiemarknaden. Av denna anledning är dessa lager är vanligtvis att föredra investeringen valet av pensionärer letar efter en konservativ sätt kunna planera för sin framtid samt icke-vinstdrivande organisationer som inte har råd att ta en stor ekonomisk risk.

Naturligtvis är den största nackdelen med att äga blue chip lager deras höga priset per aktie. Detta gör det lite svårare för små investerare att grunda sina portföljer blue chips. Dessutom, eftersom dessa bestånd är kända för sin relativt blygsamma avkastning, förlorar du den potentiella spänningen att bli en natts miljonär och veta att ert stöd hjälpte ett okänt bolag stiga till toppen av sin industri.

Blue chip lager kan också ibland kallas ledartyp lager, även om de båda begreppen är inte helt utbytbara. En ledartyp bestånd bestånd från ett företag som är ledande i sin bransch och en som analytiker vända sig till när förutsäga prestanda näringslivet i stort. Eftersom de flesta branschledare tenderar att vara väl etablerade företag, ledartyp lagren är ofta också blue chip lager. Dock är en blue chip beståndet inte nödvändigtvis en ledartyp lager.

Dow Jones Industrial Average anses vara den mest framträdande förteckning över blue chip bestånd i världen. Skapad av Dow Jones Company grundare och Wall Street Journal redaktör Charles Dow, detta index på 30 bestånd är ofta av analytiker för att ge en bild av hur aktiemarknaden fungerar som en helhet.

Om du vill investera i Blue Chip lager, måste du köpa aktier från en utdelning återinvesteringar plan, en direkt köpa aktier plan, eller en börsmäklare . Alternativt kan du välja att investera i en fond som består av diverse blue chip-bestånd ytterligare minska din risk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.